- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferi! Vor putea circula pe încă 32 km de drum expres, până la finalul anului 2023

15 Dec, 16:44 • Fundeanu Madalina
Șoferii primesc vești bune! Autoritățile au anunțat că încă 32 de kilometri de drum expres vor fi circulabili până la finalul anului.
Vești bune pentru șoferi! Vor putea circula pe încă 32 km de drum expres, până la finalul anului 2023

Autoritățile vin cu vești bune pentru șoferi! Au anunțat că încă 32 de kilometri de drum expres vor fi circulabili pe șoselele din țara noastră, până la sfârșitul anului 2023, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Încă 32 km de drum expres vor fi circulabili până la finalul anului

Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a anunțat astăzi pe Facebook că săptămâna viitoare vor fi dați în trafic 32 de kilometrii de drum expres între Slatina și Colonești pe Drumul Expres Craiova-Pitești.

Acesta a precizat că în acest moment lucrează pe acest șantier aproape 1.000 de muncitori în două schimburi, aflându-se în faza finală a lucrării.

„În acest moment aproape 1000 de muncitori lucrează pe acest șantier în 2 schimburi si sunt în fază finală următoarele lucrări :

  • realizarea descărcării provizorie în DN la Coloneşti;
  • montarea parapetului de protecție pe ultimele zone;
  • realizarea marcajelor rutiere;
  • realizarea semnalizării rutiere verticale și orizontale;
  • montarea ultimelor corpuri de iluminat pe zona pasajelor , nodurilor rutiere și parcărilor;
  • turnarea betonului la ultimele tronsoane de rigola de preluare a apelor pluviale;
  • montarea gardurilor de protecție;
  • montarea ultimelor elemente aferente panourilor fonoabsorbante;
  • sistemul ITS.

Citește și: Noile trenuri vor avea stație și în Otopeni Nord. CFR transmite lista curselor oficiale

Drumul Expres Craiova-Pitești
Drumul Expres Craiova-Pitești

Vă reamintesc faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, în zona orașelor Balș și Slatina și mai avem în lucru Tronsonul 1 și Tronsonul 4, care însumează încă 50 km drum expres, care vor fi finalizați până la sfârșitul anului viitor, moment în care vom avea toți cei 121 km ai acestui drum expres dați în trafic.

Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje”, a precizat Irinel Ionel Scriosteanu pe Facebook.

Jumătate dintre tronsoane tranzitează județul Olt. Tronsonul 2 de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj şi Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecţia cu DN 65 a fost deja pus în circulație. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităţilor Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare și cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, centura ocolitoare a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt. Tronsonul 3 al traseului Craiova- Pitești va traversa județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scorniceşti, Optași, Tătuleşti şi Coloneşti.

Vezi și: Marcel Ciolacu, despre aeroporturile care au primit bani pentru lucrări: „Se lucrează în ritm alert pe tot ce înseamnă infrastructură mare”