- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferii cu mașini electrice sau hybrid din București! Investiții mari în 50 de stații noi de încărcare. Unde vor fi amplăsate

28 Sep, 21:22 • Cornel Ghimeșan
Cetățenii din București se vor putea bucura de 50 de stații noi de încărcare pentru mașinile electrice sau pentru cele hybrid. Acestea vor fi amplasate în mai multe puncte cheie ale orașului.
Vești bune pentru șoferii cu mașini electrice sau hybrid din București! Investiții mari în 50 de stații noi de încărcare. Unde vor fi amplăsate

În București, se va efectua o investiție de aproape 18 milioane de lei pentru instalarea a 50 de stații de încărcare destinate mașinilor electrice.

Citește și: Tentative de fraudă promovate prin anunţuri sponsorizate pe reţelele sociale. Avertismentul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

„Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Bucureşti”, a scris, joi, pe Facebook, Nicuşor Dan, conform news.ro.

Conform planului, se va implementa un proiect care presupune instalarea a 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, fiecare cu două puncte de reîncărcare, pe 11 locații diferite din București.

Tot mai multe mașini electrice în București

În Sectorul 1, vor fi plasate 6 stații la Gara Băneasa, una în zona parcării Piața Victoriei, 6 la Expoziției, și încă 6 la Nicolae Caranfil. În Sectorul 2, vor fi alocate câte 6 locații pe Chiristigiilor, Bucur Obor, și Pantelimon 1S, în timp ce în Sectorul 4 va fi instalată o stație în zona Văcărești.

În plus, în Sectorul 5 se vor amplasa 5 stații pe Bulevardul Unirii, și 3 la Marriott. Alte 4 stații vor fi disponibile pentru sectoarele 4 și 5, în zona Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite.

Investiția totală este evaluată la suma de 17,9 milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata proiectului este de 15 luni, din care 2 luni sunt alocate pentru proiectare și 13 luni pentru execuție.

„Aceste staţii se adaugă celor 40 pentru care suntem în curs de obţinere a avizelor de amplasare”, a mai transmis primarul general.

În 2022 au fost înmatriculate în România 127.948 de autoturisme, cu 6,8% mai multe decât în 2021. Dintre ele, mașinile electrice au avut cea mai mare creștere a cotei de piață. Comparativ cu înmatriculările din 2021, anul trecut cele de autovehicule electrice au crescut cu 83,6%, pentru Plug-in hybrid cu 32,4%, iar full hybrid cu 30,8%.

Alte articole: Anunț de ultimă oră despre salariul minim! Care sunt noile valori propuse Guvernului de către Blocul Național Sindical

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult