- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru toți angajații din România! Se lansează o nouă variantă a aplicației Revisal

06 Apr, 08:59 • Bumbeneci Diana
Apare o nouă versiune a aplicației Revisal. Schimbarea pentru angajați se va face începând cu 10 aprilie.
Vești bune pentru toți angajații din România! Se lansează o nouă variantă a aplicației Revisal

Vești bune pentru angajații din România. Autorităţile vor lansa luni, 10 aprilie 2023, o nouă versiune a aplicaţiei Revisal (6.0.9) pe care toţi angajatorii vor trebui să o folosească pentru a transmite date despre contractele de muncă modificate, încetate sau încheiate, conform informaţiilor de pe site-ul Inspecţia Muncii.

O nouă variantă a aplicației Revisal

Revisal, prescurtare pentru registrul general de evidenta a salariatilor, este format din toate contractele individuale de muncă, împreună cu acțiunile aferente acestora, precum: incheierea, modificarea, suspendarea sau încetarea.

Conform Codului Muncii art. 34, fiecare angajator are obligația să înființeze un registru general de evidență a salariaților,  în cadrul căruia să înregistreze informațiile legate despre angajați. Acestea din urmă sunt completate cu ajutorul aplicației informatice distribuite gratuit de către Inspecția Muncii sau prin intermediul aplicațiilor informatice proprii.

„Începând cu data de 10 aprilie 2023, va fi disponibilă o nouă versiune a aplicaţiei 6.0.9. După această dată, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fişiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicaţiei Revisal”, scrie Inspecţia Muncii pe site-ul instituţiei.

Revisal
Revisal

Vezi și: CNAIR a făcut un nou pas important pentru construirea celor 4 pasaje pe Centura Capitalei, în Prahova, Ialomița și Covasna

Versiunea recentă a aplicaţiei a fost pusă la dispoziţia angajatorilor în luna decembrie a anului 2020. De altfel, versiunea 6.0.8 a aplicaţiei poate fi instalată numai dacă există deja pe staţia de lucru versiunea 6.0.7 sau nu aţi avut nicio altă versiune instalată anterior.

Pentru instalarea versiunii 6.0.8 nu este necesară dezinstalarea versiunii anterioare a aplicaţiei varianta 6.0.7. Utilizatorii care au instalată versiunea 5.0.8 a aplicaţiei, în mod obligatoriu, îşi vor instala mai întâi versiunea 6.0.5 a aplicaţiei şi ulterior, vor efectua trecerea la versiunile 6.0.6, 6.0.7, după care vor instala versiunea 6.0.8.

„Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8, nu vor putea transmite. Pentru actualizarea aplicaţiei Revisal, este recomandat să urmaţi instrucţiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare. Pentru securitatea datelor, este indicat ca înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să efectuaţi o copie de siguranţă a bazei de date”, mai scrie Inspecţia muncii pe site-ul instituţiei, citată de Ziarul Financiar.

Te mai poate interesa și: Credite pentru români. APIA a publicat adeverințele pe care românii trebuie să le completeze pentru a primi bani de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult