- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune. Românii se vor bucura în 2024 de o nouă stațiune pe litoralul românesc

23 Jan, 12:45 • Bumbeneci Diana
Sunt șanse mari să apară o nouă stațiune pe litoral. Românii se vor putea bucura de o nouă zonă de relaxare la malul Mării Negre.
Vești bune. Românii se vor bucura în 2024 de o nouă stațiune pe litoralul românesc

Perspective favorabile pentru apariția unei noi stațiuni pe litoralul românesc. Accesul facil și tarifele mai accesibile atrag atenția dezvoltatorilor străini asupra unei porțiuni de nisip ce ar putea cunoaște o cerere crescută în următorii ani.

O nouă stațiune pe litoralul românesc

O stațiune nouă are șanse semnificative să se contureze pe malurile Mării Negre din România. Călătorii pot ajunge rapid, iar costurile sunt mult mai prietenoase comparativ cu altele din această regiune. Proiectul este conectat la comuna Agigea din județul Constanța.

Așezată în partea de sud a litoralului, între Constanța și Eforie Nord, localitatea reprezintă o inițiativă ce pornește de la construcția unei zone speciale pentru turiștii îndrăgostiți de plajă și soare. Aceasta își trage rădăcinile dintr-o plajă extinsă pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați, creată practic de la zero.

Poți citi: Românii se vor putea bucura de Autostrada Litoralului. Data la care va fi gata proiectul ce face legătura între A4 și stațiunile din sud

„Este un nisip bun pentru plajă, ușor de călcat pe el, iar intrarea în apă este o intrare lină, o intrare care păstrează nivelul de echilibru al pantei submerse”, a spus Marius Stamat, managerul unei companii constructoare, scrie stirileprotv.ro.

Stațiune nouă pe litoral
Stațiune nouă pe litoral

La ora actuală, autoritățile susțin că dezvoltatorii străini au un proiect urbanistic foarte interesant. Aceștia se gândesc să construiască stațiunea în stil grecesc, cu un aer care să îi trimită pe oameni direct acolo.

„Ca și situație impusă vom avea culori alb, roșu. Alb culoarea cărămidei, pereții să fie albi. Încercăm să mergem pe un stil mediterranean sau cât mai apropiat de acest stil”, a declarat primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, pentru aceeași sursă.

Agigea, Potențiala Nouă Stațiune de Pe Litoralul Românesc

Agigea se profilează ca fiind viitoarea stațiune de pe litoralul românesc, iar zona cea mai atrăgătoare pare să fie Steaua de Mare. Agenții imobiliari din comună afirmă că în această locație nu mai există deloc terenuri disponibile.

Cetățenii locali vor avea ultimul cuvânt în determinarea destinului comunei, dacă aceasta va deveni sau nu o zonă turistică. Oportunitatea reprezintă un impuls considerabil pentru industria turistică din țară, cu aproximativ 50 de vile de vacanță în prezent.

Mai exact, primarul comunei are în plan organizarea unui referendum pentru a afla opinia locuitorilor cu privire la posibila dezvoltare a unei noi stațiuni pe litoralul românesc. Se anticipează că oamenii își vor exprima părerea până în toamna anului 2024.

Ai mai putea citi și: Incredibil! Cum a ajuns un tânăr să câștige 10.000 de lire sterline pe lună ca zidar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult