- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii se vor putea bucura de Autostrada Litoralului. Data la care va fi gata proiectul ce face legătura între A4 și stațiunile din sud

08 Dec, 20:06 • Bumbeneci Diana
CNAIR a avizat Autostrada Litoralului. Construcția drumului care leagă A4 de stațiunile din sudul litoralului ar putea fi gata destul de rapid.
Românii se vor putea bucura de Autostrada Litoralului. Data la care va fi gata proiectul ce face legătura între A4 și stațiunile din sud

Autostrada Litoralului este şoseaua care va lega autostrada A4 de staţiunile din sud și reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte din Ministerul Transporturilor. Studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol, cunoscută drept „Autostrada Litoralului” a fost avizat de CNAIR.

Autostrada Litoralului – un nou proiect de mare anvergură

Alternativa Techirghiol va fi un drum de mare viteză, care va porni de pe A4 și va lega stațiunile Eforie, Techirghiol, Tuzla, 23 August și Costinești. Mia mult, drumul se va opri undeva în dreptul stațiunii Olimp, iar turiștii care vor dori să meargă către Mangalia sau Vama Veche, vor avea la dispoziție ruta clasică – DN39.

Ai mai putea citi și: Incredibil! Cum a ajuns un tânăr să câștige 10.000 de lire sterline pe lună ca zidar

Autostrada Litoralului
Autostrada Litoralului

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, valoarea totală ridicându-se la suma de 4,8 miliarde de lei.

În mod normal, timpul parcurs de șoferi între Eforie și Costinești ar trebui să fie de doar 20 de minute, însă aceștia ajung să stea în trafic ore în șir.

Studiul de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol, cunoscută drept „Autostrada Litoralului” a fost avizat de CNAIR pe 7 decembrie. Cu toate acestea însă, rămâne de văzut când vor fi derulate lucrările, care, în teorie, ar trebui să dureze 36 de luni, potrivit observatornews.ro.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult