- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești excelente pentru anumiți salariați. Raluca Turcan: „Să identificăm soluţiile legale de a elimina inechităţile salariale”

05 Jan, 14:53 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru o categorie de salariați. Ministrul Raluca Turcan promite soluții noi pentru eliminarea inechităților salariale.
Vești excelente pentru anumiți salariați. Raluca Turcan: „Să identificăm soluţiile legale de a elimina inechităţile salariale”

Ministrul Raluca Turcan anunță că s-a agreat un moratoriu, până la data de 1 februarie, astfel încât, la sediul Guvernului, să se identifice soluţiile legale de a elimina inechităţile salariale care afectează personalul din muzee, instituţii acreditate de prestigiu, a transmis vineri Ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan, vești noi pentru salariați

Prima întâlnire de anul acesta am avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Presă, Culturmedia, la sediul Ministerului Culturii. Am agreat un Moratoriu, până la data de 1 februarie, astfel încât, în urma discuţiilor pe care le vom avea săptămâna viitoare la sediul Guvernului, să identificăm, până la data agreată, soluţiile legale de a elimina inechităţile salariale care afectează personalul din muzee, instituţii acreditate de prestigiu”, a precizat pe Facebook Raluca Turcan.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Raluca Turcan
Raluca Turcan

Potrivit ministrului Culturii, această inechitate va fi corectată.

„Aşa cum am reuşit în ultimele luni să corectăm şi alte situaţii injuste în salarizarea specialiştilor din sectorul cultural şi chiar să obţinem majorări salariale consistente de la 1 ianuarie, tot aşa vom încerca, în cadrul Guvernului, sa corectăm această inechitate”, a transmis Raluca Turcan.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă „CulturMedia”, afiliată la CNS Cartel Alfa, a protestat faţă de unele din prevederile OUG din 28 decembrie 2023, ce ar conduce la situaţii în care salariul unui debutant din muzeele din sistemul de învăţământ să fie mai mare decât al unor reputaţi specialişti din muzeele de mare tradiţie din România, informează AGERPRES

Ai mai putea citi și: Zile libere 2024. De câte zile libere vom beneficia și când este următoarea minivacanță

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult