- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești extraordinare! Luna lui „Cuptor” vine cu mai mulți bani pentru români! Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor

26 Apr, 09:38 • Constantin Cristina
Luna lui „Cuptor” aduce mai mulți bani pentru angajații români. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu anunță că care este categoria de persoane norocoasă din luna iulie.
Vești extraordinare! Luna lui „Cuptor” vine cu mai mulți bani pentru români! Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor

Luna lui „Cuptor” aduce vești bune pentru angajații români! Anunțul a fost făcut oficial de Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. O categorie de persoane va primi mai mulți bani din vară, a informat antena 3 CNN.

Vezi și: Tichete de masă mai mari pentru români. Premierul Ciucă anunță cine primește mai mulți bani în următoarele luni din 2023

Luna lui „Cuptor” vine cu mai mulți bani pentru români

De la 1 iulie, oficialii au propus majorarea tichetelor de masă de la 30 de lei la 35 sau 40 de lei, asta în cazul salariaților.

Propunerea a fost făcută la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, la care au participat membri ai Guvernului și reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor.

În cadrul reuniunii, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor a prezentat propunerea majorării valorii nominală a tichetelor de masă din luna iulie la 35 sau 40 de lei, conform Guvernului.

„În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ”, mai scrie în comunicatul Executivului.

luna iulie vine cu bani pentru români
luna iulie vine cu bani pentru români

Premierul Nicolae Ciucă a fost și el prezent la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Iar alături de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, au mai participat reprezentanţi ai Guvernului, ai Confederaţiilor sindicale şi patronale, a avut loc în contextul modificărilor şi completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social şi Legea nr. 53/2003 – Codul muncii precum şi a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

„Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă. S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei, cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi”, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, după discuția cu premierul Nicolae Ciucă.

La acest moment, această propunere este doar o intenție a Guvernului, iar pentru a se putea pune în practică din luna iulie, trebuie să fie cuprinsă într-un proiect de act normativ, ce va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Alte articole: Vești noi pentru toți românii care primesc tichete de masă. Ce sumă va avea un tichet, începând cu aprilie 2023