- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi pentru toți românii care primesc tichete de masă. Ce sumă va avea un tichet, începând cu aprilie 2023

03 Apr, 11:35 • Bumbeneci Diana
Autoritățile au luat oficial decizia! Valoarea tichetului de masă a fost înghețată la 30 lei.
Vești noi pentru toți românii care primesc tichete de masă. Ce sumă va avea un tichet, începând cu aprilie 2023

Valoarea maximă a unui tichet de masă a fost înghețată la 30 de lei, în primul semestru din 2023, începând cu luna aprilie 2023, arată un ordin publicat vineri în Monitorul Oficial, anunță Economedia.

Vești noi pentru toți românii care primesc tichete de masă

Tichetele de masă sunt bonuri valorice folosite ca instrument de plată pentru produsele alimentare. Acestea pot fi considerate cheltuială deductibilă, pentru angajat impozitându-se cu 10%. Spre deosebire de bani, tichetele de masă sunt hârtii valorice nefungibile.

Valoarea nominală stabilită se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023 respectiv, august 2023 și septembrie 2023. Valoarea maximă a tichetului de masă a fost majorată ultima oară în iulie 2022, atunci când s-a ajuns de la 20,17 lei la 30 de lei.

tichete de masă
tichete de masă

Ai mai putea citi: Ridichile roșii, pericol pentru sănătate? Medicii trag un nou semnal de alarmă

În țara noastră, tichetele de masă sunt reglementate legislativ, prin legea 142/1998, fiind un beneficiu extrasalarial deductibil și exonerat de taxe, atât pentru angajat cât și pentru angajator și reprezintă o alocație individuală de hrană.

Tichetele sau bonurile de masă reprezintă, potrivit Legii 142/1998, „o alocație individuală de hrană” pe care firmele o pot acorda angajaților cu contracte de muncă pentru fiecare zi lucrată pe parcursul unei luni calendaristice.

Ai mai putea citi: Incredibil. Motivul pentru care un român a primit amendă 7.500 de lei pentru 20 de legături de ridichi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult