- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești extraordinare pentru culegătorii de căpșuni. Salariile din România au crescut enorm, sunt la fel ca cele din străinătate

13 Feb, 23:11 • Cornel Ghimeșan
Vin vești bune pentru românii care lucrează la căpșuni. Salariile pentru culegători s-au mărit considerabil și au ajuns să fie ca în străinătate.
Vești extraordinare pentru culegătorii de căpșuni. Salariile din România au crescut enorm, sunt la fel ca cele din străinătate

Culegătorii de căpșuni din România câștigă la fel ca cei din străinătate. Mulți au renunțat la ideea de a migra și a alege țări precum Spania sau Italia și au ales să rămână în țară, avaând numeroase avantaje.

Vești extraordinare pentru culegătorii de căpșuni

Potrivit datelor de pe piață, un culegător de căpșuni din țara noastră poate să câștige între 130 și 150 de lei pe zi. Venitul lunar e de 3.900 – 4.500 de lei pentru 30 de zile lucrate (echivalentul a aproximativ 780-900 de euro pe lună). Aceste cifre sunt suficient de atractive pentru a suscita interesul românilor pentru angajarea în acest domeniu.

Citește și Consecințele epuizării resurselor de cărbune. Carierele miniere vor pierde sute de angajați!

Chiar dacă în unele cazuri fermierii români primesc salarii mai modeste comparativ cu cele oferite de alte țări europene, mulți români aleg să se lase atrași de oportunitățile de angajare de la noi. Ei aleg mai nou să lucreze aici decât să plece în străinătate, într-un mediu complet necunoscut și să-și ia viața de la zero.

Suntem în luna februarie, dar fermierii români au început deja activități în plantațiile de căpșuni. Posturile disponibile sunt promovate în fiecare zi pe rețelele sociale. Programul de muncă este de opt ore pe zi și se plătește la finalul fiecărei zile. Remunerația poate să varieze între 130 și 150 de lei pe zi, în funcție de zona geografică și de cerințele specifice muncii.

Într-o seră de căpșuni din Săhăteni, județul Buzău, se caută lucrători sezonieri care să desfășoare diferite activități, printre care și curățarea plantelor, întreținerea și recoltarea căpșunilor. Se dau 130 de lei pe zi pentru munca în seră și 150 de lei pe zi pentru munca în câmp. Sunt și alte locuri, cum ar fi comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova, unde se dau 135 de lei pe zi.

Citește și Suma colosală la care se vinde o garsonieră de 10 metri pătrați, pe OLX. Intrarea se face prin balcon. ”Duce la o mare frustrare”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult