- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești importante pentru șoferi. Bujduveanu transmite cele mai „rapide metode” pentru plata parcării

30 Mar, 14:48 • Lupu Alexandra
Plata parcării publice devine mai simplă pentru șoferi! Bujduveanu a anunțat pe pagina personală de Facebook care sunt metodele rapide prin care șoferii vor putea achita suma aferentă.
Vești importante pentru șoferi. Bujduveanu transmite cele mai „rapide metode” pentru plata parcării

Bujduveanu aduce noi vești pentru șoferi! Plata parcării publice devine din ce în ce mai simplă, relatează agerpres.ro. Viceprimarul Capitalei a transmis pe pagina personală de Facebook care sunt cele mai rapide metode de achitare.

Bujduveanu, noi informații despre plata parcării

Plata parcării publice este obligatorie pentru șoferii care vor să lase mașine preț de câteva ore pe locurile special amenajate în acest sens. Din dorința de a le oferi acestora posibilitatea de a nu pierde prea mult timp în încercarea de a achita sumele aferente, Bujduveanu aduce o nouă veste.

Plata se realizează mult mai simplu de acum încolo. Concret, parcarea se poate achita printr-un cod QR. Simpla lui scanare va redirecționa șoferii către pagina în cadrul căreia se poate efectua transferul. Tot în platformă se poate selecta intervalul dorit, de la câteva ore și până la realizarea unui abonament pentru o lună.

Citește și despre următorul subiect: Plata taxelor, digitalizată în București. Bujduveanu: „Îşi vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB şi abonamentele de parcare, online”

În aceeași postare, Bujduveanu a precizat că plata parcării se face inclusiv online, prin intermediul aplicației Parking București. Viceprimarul Capitalei a menționat că există și alte platforme partenere specifice în acest sens. Serviciul va deveni disponibil în perioada următoare, inclusiv la adresa Ghișeul.ro.

Nu în ultimul rând, plata parcării se poate face prin SMS, la numărul 7458. Șoferii trebuie să transmită numărul de ore (sau zile) pentru care vrea să efectueze transferul și numărul de înmatriculare al mașinii. Persoanele care aleg această metodă trebuie să știe că nu mai este nevoie să aștepte confirmarea.

Tichetele preplătite sau cele orare eliberate de operatorul parcării sau de sistemul de autotaxare sunt alte modalități de plată pentru parcare, pe care șoferii le au puse la dispoziție. Bujduveanu a adăugat în postarea redactată pe pagina personală de Facebook că noile panouri de plată vor fi regăsite în toate parcările publice din București.

Bujduveanu informează șoferii cu privire la metodele rapide de plată a parcării
Bujduveanu informează șoferii cu privire la metodele rapide de plată a parcării

„Plata parcării publice a devenit mai simplă!

Așa cum am promis, cetățenii au la dispoziție, începând de acum,

modalități mai simple pentru plata parcării.

Cele mai rapide metode sunt:

➡️  Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care ne direcționează către plată. Tot aici, vom selecta și intervalul de care avem nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru o zi sau abonament pentru o lună.

➡️ Online, prin intermediul aplicației Parking București și al altor aplicații partenere. De asemenea, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.

➡️  SMS-ul către numărul 7458. Acesta trebuie să conțină doar numărul de ore (sau 1 zi) pentru care doriți să plătiți parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

Celelalte modalități pe care le puteți utiliza sunt:

  1. Tichetele preplătite
  2. Tichetele orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

Noile panouri vor putea fi găsite în toate parcările publice din Capitală!”, scrie Bujduveanu.

Vezi și: Noi prețuri pentru parcările din București! Tarifele pentru șoferi se schimbă de la 1 martie