- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești incredibile! Această categorie de români va primi ajutor în valoare de 2.000 de lei!

14 Dec, 20:31 • Oprea Alina
Vești foarte bune pentru cei care doresc să cumpere produse specifice trusoului pentru bebelușii din categoriile vulnerabile! MIPE va finanța acest ajutor, acesta având o valoare de 2.000 de lei!
Vești incredibile! Această categorie de români va primi ajutor în valoare de 2.000 de lei!

Vești minunate pentru români! Se acordă, din nou, ajutor pentru o anumită categorie de români. Anul 2024 vine cu modificări incredibile, care îi bucură pe românii care fac parte din categoriile vulnerabile, ceea ce constituie un avantaj pentru aceștia. MIPE a decis fianțarea unei noi categorii pentru anul 2024! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a luat decizia de a finanța acordarea ajutoarelor pentru cumpărarea produselor specifice trusoului pentru bebelușii din categoriile vulnerabile.

Acești români vor primi ajutoare, în valoare de 2.000 de lei, iar mamele din anumite categorii sociale care nasc începând cu anul 2024, conform reprezentanților instituției, pentru acordarea acestui sprijin, timp de patru ani, a fost alocat un buget de 24 milioane de euro.

Ai putea fi interesat și de: Românii cheltuie anual 5 mld. euro pe produse electro-IT. Aparatele de ajutor în bucătărie sunt pe plus, dar bunurile IT scad puternic

Ajutor pentru această categorie de români!

Ajutor de stat
Ajutor de stat

”𝟐𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐮-𝐧𝐚̆𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐬̦𝐢 𝐃𝐞𝐦𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va finanța acordarea ajutoarelor pentru cumpărarea produse specifice trusoului pentru bebelușii din categoriile vulnerabile. Vor primi aceste ajutoare, în valoare de 2.000 lei, mamele din anumite categorii sociale care nasc începând cu anul 2024.

Pentru acordarea acestui sprijin, timp de patru ani, a fost alocat un buget de 24 milioane euro.

Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă–nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care se află în situații de risc), aflate temporar în situații critice de viață, care nu dețin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetățeni străini/apatrizi și provin din zone de conflict.

Valoarea sprijinului este de 2.000 de lei și va fi acordat într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut cu vârsta de până la 3 luni”, precizează postarea de, joi, pe pagina de Facebook a MIPE, conform celor menționate de bugetul.ro.

Proiectul de act normativ pentru acordarea acestor ajutoare a fost lansat de către MIPE în dezbatere publică, joi, şi poate fi accesat AICI.

Ai putea fi interesat și de: Schemele de ajutor de stat pe care Guvernul va continua să le finanțeze în anul 2024!