- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești mari de la AFIR. 69 de milioane de euro pentru fermierii români

21 Feb, 12:59 • Bumbeneci Diana
AFIR confirmă că investiția de 69 de milioane de euro din PNDR au fost plătite în conturile fermierilor, antreprenorilor şi primăriilor. Banii au fost oferiți de la începutul anului și până în prezent.
Vești mari de la AFIR. 69 de milioane de euro pentru fermierii români

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță vești bune pentru români. O investiție de 69 de milioane de euro a fost confirmată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, anunță Agerpres.

Banii de la AFIR au ajuns la fermierii români

În acest context, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, anunță oficial că a efectuat plăţi în valoare totală de 69 de milioane de euro către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Banii au fost livrați către românii eligibili în perioada 3 ianuarie – 16 februarie 2023.

Ai mai putea citi și: Moment istoric pe piața auto! Dacia a depășit vânzările Renault în ianuarie 2023

bani de la AFIR pentru fermieri
bani de la AFIR pentru fermieri

„Din totalul fondurilor plătite, 58,6 milioane de euro (58.586.463,72 euro) reprezintă contribuţia Comisiei Europene. Sumele provin atât din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – FEADR, cât şi din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene – EURI. Diferenţa de 10,4 milioane de euro (10.413.577,89 euro) reprezintă fonduri alocate din bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al AFIR.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării, totalul fondurilor decontate de AFIR include plăţile efectuate pentru implementarea proiectelor de investiţii. Totalul fondurilor include şi plăţile directe şi compensatorii pentru măsurile de mediu şi climă.

Mai mult, se pare că fondurile publice confirmate nerambursabile sunt plătite ca urmare a cererilor de plată primite din partea fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice. Banii de la AFIR sunt oferiți în conformitate cu toate contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate de specialiștii instituției.

„AFIR va efectua plăţi în continuare pe măsură ce primeşte cererile de plată trimise de către beneficiarii investiţiilor care sunt în derulare prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală”, precizează instituţia.

Ai mai putea citi: Discursul lui Putin face înconjurul lumii. „Sunt schimbări istorice care determină modificări privind securitatea noastră. Ei au început războiul, noi am folosit forța”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult