- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi de la Metrorex. A fost anulată licitația pentru legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, din lipsă de oferte

29 Oct, 11:22 • Fundeanu Madalina
Metrorex vine cu vești proase pentru bucureșteni. A fost anulată o licitație care urmărea achiziționarea de servicii de proiectare și execuție lucrări de arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și de curenți slabi la tronsonul de metrou din Magistrala 6 Tokyo - Aeroport Otopeni.
Vești noi de la Metrorex. A fost anulată licitația pentru legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, din lipsă de oferte

Metrorex a anunțat că a anulat, luni, o licitație care urmărea achiziționarea de servicii de proiectare și execuție lucrări de arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și de curenți slabi la tronsonul de metrou din Magistrala 6 Tokyo – Aeroport Otopeni, contract estimat la 1,29 miliarde de lei, fără TVA, conform datelor transmise de profit.ro.

Licitație pentru metroul către Aeroportul Otopeni

„Această procedura a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată într-un anunț al transportatorului.

metrou
metrou

Citește și: Guvernul a suplimentat bugetele proiectelor de infrastructură ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii

Durata contractului a fost stabilită la 44 luni de la data atribuirii.

Sursa citată a mai anunțat, în luna mai a acestui an, că a fost semnat contractul de 1,27 miliarde de lei TVA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la linia de metrou M6 de la Tokyo (Băneasa) la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Lucrările vor fi executate de Gülermak Ağir Sanayi Inșaat Ve Taahhüt (Turcia) și Somet.

Lucrările la linia de 7,6 km și 6 stații sunt programate să dureze cel puțin patru ani. Mai multe detalii AICI. În luna octombrie, Mariana Ioniță, secretar general al Ministerului Transporturilor, a declarat că lucrările la Magistrala 6 de metrou spre Aeroportul Otopeni vor începe în noiembrie. Metrorex are în desfășurare o procedură de achiziție pentru alte 12 garnituri de metrou care să deservească Magistrala 1 Mai – Otopeni (M6).

„Pentru Magistrala 6 vor fi contractate spre achiziție încă 12 trenuri. Procedura de achiziție este în desfășurare și, cu siguranță, atunci când vom avea magistrala gata, vor fi și aceste 12 trenuri pentru această magistrală. Sperăm să nu mai avem situația de astăzi și să câștige o companie care apoi să ne amâne livrarea.

Pentru această achiziție avem fondurile necesare și pentru primul tronson al magistralei, 1 Mai – Tokyo, și pentru Tokyo – Otopeni avem o parte din această finanțare și o parte urmează să fie alocată la Guvernul României. Nu vă pot spune acum dacă a fost sau nu publicată în SICAP (procedura de licitație – n. r.), dar știu că se lucrează la ea și în perioada următoare probabil că o să o vedem și în SICAP și mai departe în desfășurare”, a fost declarația lui Barbu, potrivit sursei.

Vezi și: Când încep lucrările pentru metroul care duce în Otopeni? Secretarul Ministerului Transporturilor anunță că pentru avizul de coordonare rețele au fost necesare 8 avize și alte 17 autorizații