- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi despre un nou aeroport în România. Investiție de 2,3 milioane de euro doar pentru construirea unui terminal

26 May, 22:33 • Bumbeneci Diana
Autoritățile din Brașov au anunțat că au ca obiectiv principal obținerea a peste 2,3 milioane de euro pentru construirea celui de-al doilea terminal de pe aeroportul din Brașov. Când se va întâmpla acest lucru.
Vești noi despre un nou aeroport în România. Investiție de 2,3 milioane de euro doar pentru construirea unui terminal

Administrația județeană a întocmit documentația pentru obținerea unui ajutor de stat în sumă de peste 2,3 milioane de euro, pentru asigurarea finanţării Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.  Mult așteptatul proiect va fi deschis în 15 iunie.

Aeroportul din Brașov ar putea avea curând și al doilea terminal

În ședința de plen de joi, consilierii judeţeni braşoveni au aprobat scenariul privind finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi viitoarele investiţii de la aeroportul din Ghimbav. Documentul va fi depus la Comisia Europeană, etapă necesară pentru obţinerea ajutorului de stat.

Te mai poate interesa în acest context și: A fost anunțată prima companie aeriană străină care va zbura regulat de pe Aeroportul Băneasa

Proiect terminalSursa foto: Facebook / Aeroport Brașov
Proiect terminal Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Hotărârea aprobată de aleșii județeni face referire şi la planurile de investiţii pentru viitor. Astfel, în condiţiile în care, Consiliul Județean Braşov estimează că, în 2026, se va atinge pragul de 1 milion de călători, se va impune construcţia unui al doilea terminal. Acesta ar urma să fie realizat în perioada 2027 – 2033, cu o valoare estimată a investiţiei de aproape 24 de milioane de euro.

Lucrările ar urma să fie finanţate în proportie de 92% din veniturile de exploatare a aeroportului. Mai apoi, o diferență de 8 procente va a fi asigurată din alte surse, precum subvenţii, bugetul de stat sau fonduri europene.

Citește și: Aeroportul Brașov își deschide porțile! Au fost afișate primele zboruri și perioada în care vor fi disponibile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult