- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi legate de sprijinul de 1.400 de lei pentru români. Marcel Boloș: „Marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități”

04 Mar, 09:55 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloș are vești bune pentru români. Mai multe persoane vor primi ajutorul de 1.400 de lei.
Vești noi legate de sprijinul de 1.400 de lei pentru români. Marcel Boloș: „Marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) are vești bune legate de sprijinul de 1.400 de lei pentru plata facturilor, acordat prin intermediul cardurilor de energie. Lista beneficiarilor a fost actualizată, astfel că alți 350.000 de români urmează să primească acest ajutor, anunță Marcel Boloș.

Marcel Boloș anunță e nouă evoluție a proiectului privind sprijinul financiar

„Pentru situațiile în care nu s-a putut stabili câți oameni stau la aceeași locuință, Poșta Română a demarat un proces național de colectare a unor declarații pe propria răspundere, în care potențialii beneficiari au prezentat situația clară a locului de consum. Poșta a strâns 458.323 astfel de declarații, iar în urma verificării lor s-au descoperit 350.738 noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui cardurile în următoarele zile. Alte aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie.

De asemenea, în această perioadă, Poșta Română a emis 590.087 înștiințări privind neeligibilitatea (303.678 înștiințări pentru persoanele cu venit peste 2.000 lei și 286.409 înștiințări în cazul în care venitul mediu pe loc de consum este mai mare de 2.000 lei), care vor fi distribuite în toată țara până la 7 martie”, transmite MIPE într-un comunicat de presă.

Vezi  și: Vouchere pentru porcul de Crăciun. ANSVA va ajuta românii să își cumpere porc de sărbători

Ministrul Marcel Boloș a mai explicat și că se marchează o nouă etapă de succes pentru persoanele care nu sunt eligibile. asta deoarece sunt ajutați românii care au nevoie de plata utilităților. Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, iar în timpul acțiunii au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili.

Marcel Boloș
Marcel Boloș

„Odată cu transmiterea înștiințărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități. În tot acest timp în care Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili. Cât de repede, Poșta le va emite și distribui cardul, pentru ca și ei să intre în posesia ajutorului.

De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înștiințare sunt locuințe unde figurează locatari care de fapt nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să știe că pot solicita anchetă socială și li se va clarifica situația. Numărul de call center 0319966 este disponibil și pot solicita acolo mai multe detalii. Mă bucur că toate aceste obstacole sunt depășite cu succes și măsura funcționează așa cum speram. Corelarea bazelor de date la un asemenea nivel este o premieră pentru noi și era un demers necesar, care ne va ajuta și pentru alte măsuri pe care Guvernul le pregătește în viitor”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Amintim că începând cu data de 20 februarie, data de la care se pot utiliza cardurile de energie, s-au efectuat peste 225.000 plăți. Acestea au fost în valoare totală de peste 71.000.000 lei. Valoarea medie a unei plăți este de 313 lei.

Ai mai putea citi: Planuri record ale Guvernului! Vouchere în valoare de 5 salarii minime pentru o categorie de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult