- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Guvernul asigură un nou tip de ajutor, în premieră pentru România

08 May, 13:01 • Bumbeneci Diana
Românii cu pensii sub 1.700 de lei vor primi noi ajutoare. „E un tip de servicii sociale în premieră pentru România”.
Vești noi pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei. Guvernul asigură un nou tip de ajutor, în premieră pentru România

Vești bune pentru români! Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat noi ajutoare pentru persoanele cu pensii sub 1.700 de lei.

Vești noi pentru românii cu pensii sub 1.700 de lei

Guvernul României are în plan să introducă un nou ajutor pentru românii ce au o pensie sub 1.700 de lei. Aceștia vor avea parte de asistență sanitară acasă în caz de nevoie, medic asistent și mâncare.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat un nou tip de ajutoare pentru românii cu un venit mai mic de 1.700 de lei. Guvernul României vrea să furnizeze a asistență medicală la domiciliu, precum și pachete de mâncare, care vor fi livrate direct la domiciliul pensionarilor.

Marcel Boloș, despre pensii
Marcel Boloș, despre pensii

Ai mai putea citi: A crescut salariul unui sudor în România. Cât mai câștigă un astfel de angajat

Deja este scos în dezbatere publică pentru a asigura aceste tipuri de servicii la domiciliul persoanelor vârstnice. Avem în vedere o limită de venit care este aplicabilă acum și pentru voucherele de alimente, respectiv 1.700 lei. Intenționăm ca prin aceste servicii, cele de catering, dar și cele de asistență medicală primară, să venim în ajutorul persoanelor vârstnice.

Noi aici avem și propusă o limită de vârstă, respectiv 60 de ani. Și din acest punct de vedere, bugetul care este alocat în programul operațional ”Incluziune și demnitate socială” este în jur de aproximativ 150 de milioane de euro. Deci e un pachet consistent pentru a putea ajuta cât mai multe persoane vârstnice și a putea asigura îngrijirea la domiciliu.

Noi încercăm să selectăm la apelul de proiecte pe care îl organizăm acești prestatori de servicii, sunt furnizori de servicii sociale calificați care ar putea fi angrenați în acest domeniu. Cu alte cuvinte, ONG-urile care vor fi selectate sau autoritățile locale care vor dori să se implice prin serviciile sociale pe care le au la dispoziție pot să contribuie la implementarea acestor categorii de proiecte”, a explicat, vineri, Marcel Boloș.

Conform declarațiilor oferite de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Guvernul României dorește ca fiecare persoană care beneficiază de acest ajutor să aibă acces la o listă care să cuprindă prestatorii de servicii sociale autorizați, astfel încât să cunoască identitatea lor, pentru a se comunica mai ușor și ajutorul să le fie asigurat cât mai simplu și rapid.

„Nu am luat încă o decizie în privința modului în care vor putea fi contactaţi furnizorii de servicii sociale. Este posibil să avem într-adevăr și acest card care să ateste calitatea de beneficiar a persoanelor vârstnice care se încadrează în această categorie. E un tip de servicii sociale în premieră pentru România și pentru persoanele vârstnice și ne gândim chiar să alocăm resursele inclusiv pentru condițiile de locuire.

Intenționăm să depunem toate diligențele necesare încât din septembrie să fie operațional acest tip de serviciu. El este așteptat în rândul beneficiarilor, respectiv al persoanelor vârstnice, și mai ales că urmează din nou o iarnă care va fi destul de dificilă. Din acest punct de vedere, în special vârstnicii singuri au nevoie de aceste tipuri de asistență la domiciliu”, a precizat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Vezi și: Inginer customer support, jobul cu un salariu de aproape 2.000 de euro pe lună. Cum poți obține aceste venituri

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult