- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești pentru industria românească! Liberty Galați a anunțat că va reporni Furnalul 5, după finalizarea programului de mentenanță

21 Feb, 19:55 • Lupu Alexandra
Liberty Galați a făcut un anunț important pentru industria românească! Furnalul 5 va fi repornit la jumătatea lunii martie a acestui an. Iată care sunt lucrările de mentenanță care au fost realizate până la momentul actual.
Vești pentru industria românească! Liberty Galați a anunțat că va reporni Furnalul 5, după finalizarea programului de mentenanță

Liberty Galați a anunțat repornirea Furnalului 5, după ce lucrările de mentenanță au fost finalizate cu succes, citează economedia.ro. Compania a luat această decizie după ce piața oțelului de la nivel european s-a redresat. Mai mult de atât, costurile de producție s-au îmbunătățit considerabil, fiind un alt motiv care duce la redeschiderea Furnalului 5. Inclusiv finalizarea cu succes a lucrărilor de mentenanță au determinat responsabilii să ia această decizie.

Liberty Galați, investiție de 18.3 milioane de lei în Furnalul 5

La finalul anului 2022, compania a anunțat că va începe lucrările de mentenanță ale Furnalului 5. Investițiile făcute în cadrul acestui program au fost estimate la 18.3 milioane de lei. Reprezentanții Liberty Galați au declarat că vor continua să identifice soluții pentru a crește profitabilitatea companiei.

„Furnalul nr. 5 a beneficiat de un program de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18,3 milioane RON lansat în luna decembrie, care a crescut siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică, asigurând companiei o poziţie solidă în momentul redresării pieţei. LIBERTY Galaţi continuă să investească în proiecte care au rolul de a creşte profitabilitatea companiei, precum dezvoltarea producţiei de tablă şi ţevi şi extinderea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare”, transmite compania printr-un comunicat.

Vezi și: Gazprom este în cădere liberă! Veniturile companiei au scăzut semnificativ

Liberty Galați
Liberty Galați

Responsabilii vor implementa în continuare diferite proiecte în această direcție, precum dezvoltarea producției de țevi și tablă sau chiar și extinderea capacității de fabricare a produselor realizate din tablă galvanizată sau prevopsită, cu valoare mare adăugată. Toate aceste lucrări care ar putea fi făcute, dar și cele care au avut loc deja, cresc siguranța, stabilitatea și eficiența energetică a companiei.

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieţei în Europa şi finalizarea cu succes a programului de mentenanţă si îmbunătăţire a Furnalului 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menţinut întreaga echipă şi am continuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea companiei”, spune Ajay Aggarwal, Președintele Liberty Steel Group Europe.

Astfel, compania se bucură de o poziție solidă, chiar în momentul în care piața a fost redresată la nivel european. Reprezentanții realizează studii de fezabilitate pentru relocarea echipamentelor KG Steel din Coreea și a tehnologiei. Liberty Galați are șansa să se transforme într-un producător Greensteel! Compania se ocupă la momentul actual de licitația realizată pentru două cuptoare electrice de ultimă oră.

Citește și: Hidroelectrica emite două facturi pe lună! Tot mai puțină lume vrea să devină client al companiei