- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste în sistemul sanitar ieşean. Peste 10.000 de angajaţi vor primi salariile cu întârziere

14 Nov, 17:53 • Fundeanu Madalina
Peste 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar ieșean vor primi salariile cu întârziere. Aceste întârzieri vor fi înregistrate doar la plata salariilor angajaţilor din sistemul sanitar ieşean care sunt remuneraţi din fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Vești proaste în sistemul sanitar ieşean. Peste 10.000 de angajaţi vor primi salariile cu întârziere

Peste 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar ieşean vor avea de suferit din cauza întârzierilor la plata drepturilor salariale, a declarat marţi, liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, conform informațiilor transmise de Agerpres. Aceste întârzieri vor fi înregistrate doar la plata salariilor angajaţilor din sistemul sanitar ieşean care sunt remuneraţi din fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Peste 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar ieșean vor primi salariile cu întârziere

Excepţie de la această situație vor face angajaţii care primesc salariile direct de la Ministerul Sănătăţii, DSP sau bugetul de stat, precum la medicii rezidenţi, angajaţii Unităţilor de Primire a Urgenţelor, Centrele de Transfuzii, Policlinica TBC, Policlinica Sportivă.

Te-ar mai putea interesa și: Vești bune pentru angajații CNAS! Proiectul de lege care prevede majorarea salariilor acestora a fost adoptat de Camera Deputaților!

sistem sanitar Iași
sistem sanitar Iași

„Am avut discuţii cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări Iaşi. Ne-au confirmat faptul că angajaţii sunt în grevă şi vor fi probleme în efectuarea plăţilor către furnizorii de servicii medicale. Vor exista probabil decalaje de una, două zile.

Sperăm să nu fie mai mult. În principiu, în sistemul sanitar data de salarizare este data de 15 a fiecărei luni. Din păcate, luna aceasta nu va fi data de 15, ci pe data de 16, dar, sperăm, nu mai mult de data de 17″, a declarat liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu.

Acesta a mai afirmat că a discutat cu membrii de sindicat pentru a le explica faptul că aceste întârzieri sunt datorate nemulţumirilor salariale ale angajaţilor de Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

„Înţelegem nemulţumirile colegilor angajaţi la Caselor de Asigurări de Sănătate. Este incorect ca în trei rânduri să aştepte majorări salariale prin modificarea unui act normativ, iar de fiecare dată actul normativ să fie scos de pe ordinea de zi.

Dacă astăzi este creat un disconfort în rândul furnizorilor de servicii medicale şi, implicit, a angajaţilor care nu-şi vor primi la timp salariile, acest disconfort este creat în principal din cauza inacţiunii autorităţilor”, a declarat Iulian Cozianu.

Citește mai multe știri despre: Nicolae Ciucă, Președintele PNL, ultimele declarații referitoare la bugetul pentru 2024: „Ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor.”