- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești uluitoare pentru angajații Rifil! Concedieri pe bandă rulantă și reducere a capacităților de producție!

23 Oct, 14:00 • Oprea Alina
Scăderea comenzilor conduce la reducerea personalului, iar acest lucru se întâmplă și cu compania Rifil, care a trebuit să recurgă atât la concedieri pe bandă rulantă, cât și la reducerea capacității de producție la maximum!
Vești uluitoare pentru angajații Rifil! Concedieri pe bandă rulantă și reducere a capacităților de producție!

Compania RIFIL este o companie care are o vechime de peste 50 de ani, însă activitățile întreprinse îân cadrul companiie nu mai produc necesarul pentru a putea enține o capacitate de producție grandioasă și nici sute de anajați. Aceasta a fost fondată în naul 1973, iar experiența sa este bazată pe fire și fibre sintetice cu o echipă de peste 700 de anhajași, desfăsurând activitatea în patru județe, astăzi, aflându-se în anumite situații fără precedent, repercusiunile provocate fiind mai mari de așteptările sale.

Te-ar putea interesa și: Generația Z preferă să cumpere îmbrăcăminte second-hand. Piața Globală a hainelor se va dubla până în 2027

RIFIL – decădere uluitoare!

Această companie a stagnat din anumite puncte de vedere, ceea ce provoacă ceea ce se întâmplă la momentul actual. Vor fi concedieri ale unora dintre angajați, dar și reducerea capacității de producție la macimum, după cum au relatat reprezentanții companiei, potrivit celor de la știri-neamț.ro, conform celor comunicate de profit.ro.

RIFIL
RIFIL

După ce am epuizat orice soluție posibilă și am dedicat eforturi maxime pentru a ne proteja echipa și compania, suntem nevoiți să ne reducem la minimum capacitățile de producție. Din păcate, acest lucru vine odată cu decizia dureroasă de a trebui să concediem temporar unii dintre angajații noștri. Această situație este fără precedent, nu doar pentru compania noastră, ci pentru întreaga industrie textilă. Rifil este pe deplin conștient de importanța resurselor umane și se angajează să facă tot posibilul pentru reintegrarea acestor angajați de îndată ce circumstanțele o permit.”, relatează reprezentanții companiei, potrivit sursei citate.

În astfel de situații, trebuie să existe motive pertinente, iar în acest caz au fost invocate următoarele: pandemia provocată de virusul Coronavirus, războiul din Ucraina car a fost provocat de către Rusia, dar și creșterea costurilor cu utilitățile.

„Situația economică, atât la nivel național, cât și internațional, ne-a afectat profund. Din luna ianuarie până în luna mai a acestui an s-a înregistrat o scădere dramatică a comenzilor de fire și fibre în întreaga lume. Această situație este consecința directă a unei serii de factori, printre care războiul din Ucraina, o piață importantă pentru sectorul textil, creșterea costurilor cu utilitățile și o atenție mai mare a consumatorilor față de cheltuielile cu bunuri neprimare, precum îmbrăcăminte și mobilier. În plus, frenezia aprovizionării post-Covid a dus la saturarea depozitelor, provocând o scădere bruscă a vânzărilor.

În ciuda primelor semne, ne-am păstrat încrederea în puterea echipei noastre și în calitatea produselor. Am lucrat neobosit pentru a avea stocuri în așteptarea sezonului tradițional de iarnă, care începe în septembrie. Cu toate acestea, în lunile următoare, din iunie până în octombrie, scăderea comenzilor din sector a continuat într-un ritm alarmant, iar depozitul nostru s-a umplut cu fire.”, se adaugă în comunicatul reprezentanților, potrivit sursei citate.

Compania este optimistă în ceea ce privește revenirea pe piață la capacitate maximă, dar și să reangajeze întregul personal.

„În ciuda provocărilor actuale, avem speranță profundă și încredere într-o recuperare imediată. Avem încredere că, în timp, vom putea relua producția la capacitate maximă și vom reangaja toți angajații noștri. Vom continua să lucrăm neobosit pentru a oferi clienților noștri cele mai bune fire, păstrându-ne vie tradiția și pasiunea pentru industria textilă. Vă mulțumim pentru sprijinul și înțelegerea dumneavoastră continuă în aceste momente dificile. Povestea lui Rifil este una a rezilienței și, împreună, vom face față acestei provocări cu speranța unui viitor strălucit.”, a fost adăugat în comunicatul realizat de directorul executiv, Olmo Falco, conform sursei citate.

Compania RIFIL este singura care poartă  titlul de venture public/privat înființat cu un partener occidental, însă nu numai din România, ci din întregul bloc comunist din Europa de Est.

Te-ar putea interesa și: Un celebru brand de haine intră pe piața din România! Compania deschide primul magazin din țară. Unde se va afla