- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vicepreședintele Jocurilor de Noroc a avut „noroc” fix 2 zile! Cristian Pascu, „ras” din funcție de către Marcel Ciolacu

03 Apr, 23:33 • Fundeanu Madalina
Premierul Marcel Ciolacu a decis revocarea lui Cristian Pascu din funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Acesta s-a aflat la conducere doar două zile.
Vicepreședintele Jocurilor de Noroc a avut „noroc” fix 2 zile! Cristian Pascu, „ras” din funcție de către Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a semnat decizia de revocare a lui Cristian Pascu din funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Acesta fusese numit în urmă cu două zile, numirea fiind criticată pentru că Pascu s-a consacrat ca hairstylist, neavând nici o legătură cu domeniul de activitate al CNJN, potrivit știripesurse.ro.

Cristian Pascu, demis din funcție după doar 2 zile!

Liberalul Cristian Pascu, consilier local în Sectorul 6, este cunoscut ca hairstylist. Acesta deține o afacere de succes în domeniu și a obținut o diplomă de coafor, a terminat Dreptul la o universitate privată, a fost prezentator TV la Euforia TV, un post de divertisment deținut cândva de Sorin Ovidiu Vîntu. Cristian Pascu este cunoscut drept hairstylistul vedetelor, având numeroase apariții în presa tabloidă.

Citește și: Schimbare uriașă în domeniul jocurilor de noroc. Marcel Ciolacu a semnat decizia

Cristian Pascu
Cristian Pascu

Nicolae Ciucă a apărat numirea făcută la propunerea PNL, considerând că experiența de antreprenor îl recomandă pe Cristian Pascu pentru această funcție.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sau ONJN este o instituție în subordinea Ministerului Finanțelor Publice. A fost înființat în luna aprilie 2013, prin Ordonanța de Urgenta nr. 20/2013.

În acest fel Guvernul României a promovat un principiu european care permite gestionarea unică a domeniului jocurilor de noroc în România, fiind pentru prima oară când autorizarea, controlul și monitorizarea jocurilor de noroc sunt realizate de o singură instituție.

Ciolacu a interzis sălile de jocuri de noroc în orașe sub 15.000 de locuitori

Premierul Ciolacu spune că a interzis sălile de jocuri de noroc în orașe sub 15.000 de locuitori și că impozitele pentru aceste afaceri vor crește de zece ori.

„Nu mă las până nu termin cu păcănelele. Le-am luat de zece ori mai mult. Ei toți aveau în Transnistria, unde plăteau de zece ori mai puțin. Eu cred miniciunile alea, cu aducem bani? Sunt bani pe nenorocirea oamenilor.

Să își ia banii înapoi, banii se întorc în economie, că se duce omul cu ei la familie. Dependența de jocuri de noroc e ca alcoolismul. Ce să caute la comune? Nu va mai fi nicio păcănea la locuități sub 15.000 de locuitori. Vor avea sediu în România. Îi impozitezi. Nu se poate ca pe toată strada lângă școli să fie cinci păcănele. Ai voie în hoteluri, ai intrare separată.

Vine bietul om de la serviciu, bea trei beri și o țuică și pierde tot salariul. Nu mă sperie nimic. Pot să plătească cât vor ei, nu mă opresc cu reforma fiscală”, a spus Marcel Ciolacu, la Punctul Culminant de la România TV.

Vezi și: Loteria Română lansează platforma de jocuri online! Se face un nou pas către digitalizare