- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Viciile românilor vor costa dureros de mult! Se impun noi măsuri fiscale în 2023

19 Jul, 18:33 • Bumbeneci Diana
Senatorii au în plan să ia noi decizii cu privire la măsurile fiscale. Viciile vor fi impozitate mai mult.
Viciile românilor vor costa dureros de mult! Se impun noi măsuri fiscale în 2023

Viciile românilor ar putea fi impozitate din ce în ce mai mult. Senatorul Ioan Stan (PSD) a exlicat motivul pentru care executivul a ales să impună noi măsuri fiscale.

Mai mulți bani pentru vicii

Guvernul condus în prezent de Marcel Ciolacu e obligat să refacă echilibrul financiar, să readucă deficitul în parametri sustenabili, asumaţi în relaţia cu Comisia Europeană, după anii de derapaj grav ai guvernărilor Orban şi Cîţu, explică social-democratul. Așadar, viciile vor fi primele impozitate mai mult.

Vezi și: Anunț de ultimă oră cu privire la facturile tuturor românilor. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Deci banii de acolo nu îi putem retrage”

Vicii mai scumpe
Vicii mai scumpe

În opinia PSD-ului, cei cu venituri mici şi medii trebuie protejaţi, iar cei cu venituri mai mari (inclusiv firmele care au obţinut profituri excesive pe fondul instabilităţii economice şi energetice), trebuie să manifeste solidaritate faţă de restul societăţii. Aceasta este viziunea partidului nostru şi pe acest temei se va construi şi pachetul de măsuri al Guvernului menit să asigure reechilibrarea bugetului. În acest sens sunt analizate în acest moment diferite scenarii şi chiar dacă evaluarea încă nu s-a terminat, câteva lucruri sunt certe.

Astfel, cota de TVA de 19% rămâne neschimbată. Nu creşte la niciun produs şi la niciun serviciu. Alimentele de bază, de strictă necesitate vor continua să aibă o cotă redusă de TVA. Aşa este firesc, pentru că e vital ca oamenii cu venituri mici, cei vulnerabili, să aibă acces hrană şi să fie protejaţi.

Salariul minim va creşte!

Totodată considerăm că nu e normal ca serviciile de lux, precum plimbarea cu iahtul, de exemplu, să beneficieze de TVA redus. Aceasta este o anomalie care trebuie să înceteze.

În cazul firmelor care-şi scot profitul din ţară se vor supraimpozita sumele de transfer iar viciul va fi impozitat cu o cotă majorată. Este vorba despre jocuri de noroc, tutun, băuturi de lux.

În acelaşi timp se vor impozita suplimentar supra-profiturile, beneficiile excesive, atât la nivelul companiilor cât şi al persoanelor”, a spus Stan, citat de Agerpres.

Vezi și: Dosar de pensie 2023. Lista documentelor pentru pensionarea anticipată, de boală sau la limita de vârstă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult