- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Victimele exploziei de la Crevedia cer despăgubiri uriașe!

28 Sep, 09:02 • Stefan Simion
Tragedia de la Crevedia a avut urmări grave, iar în urma exploziilor care au avut loc în județul Dâmbovița, victimele care au fost implicate cer despăgubiri în valoare de aproximativ 8.000.000 de euro!
Victimele exploziei de la Crevedia cer despăgubiri uriașe!

Sunt 81 de oameni care cer despăgubiri și cer să li se facă dreptate pentru tragedia ce li s-a întâmplat la Crevedia. Totuși, în cel mai scurt timp urmează să fie luată decizia dacă Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă vor rămâne în arest preventiv.

„În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023.”, declară PÎCCJ, conform celor de la Agerpres.

Explozia de la Crevedia
Explozia de la Crevedia

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/victimele-exploziei-de-la-crevedia-ajutate-si-de-statul-roman-marcel-ciolacu-asa-cum-am-promis-acordam-2-000-de-euro-video-368245/

Prelungirea măsurii arestării preventive

Procurorul de caz care se află pe Secția de urmărire penală criminalistică a cerut prelungirea măsurii arestării preventive față de cei doi inculpați.

„inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi.”, ceea ce s-a reținut în dosarul de prelungire al arestării preventive.

Consecințele tragediei de la Crevedia

Conform celor comunicate, dar și a materialelor video transmise, consecințele au fost grandioase, foarte multă lume având de suferit și nu numai. S-au constatat următoarele: vătămarea corporală a 56 de persoane, decesul a cinci persoane, 6 case distruse total, alte distrugeri materiale seminificative, acestea fiind constituite din următoarele: autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor care erau aflate pe o rază de apriximativ 1,5 km.

„Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 158 de persoane”, conform celor comunicate.

Oamenii vor să li se facă dreptate, foarte mulți dintre aceștia rămânând fără case, fără un acoperiș deasupra capului, astfel toate aceste persoane, inclusiv victimele vătămate au foost audiate, aproximativ 90 de cetățeni. Din cele 90 de persoane, 81 dintre acestea cer despăgubiri în valoare de 8.510.000 euro și 371.300 lei.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/comisia-europeana-reactioneaza-dupa-catastrofa-de-la-crevedia-exploziile-tragice-din-romania-au-afectat-zeci-de-persoane-obiectivul-nostru-acum-este-sa-salvam-vieti-367774/

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult