- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties, la conferința Quarterly Report: „Se va dubla valoarea proprietăților din București în următorii 7 ani”

17 Oct, 18:20 • Fundeanu Madalina
Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties, a participat la conferința Quarterly Report din 4 octombrie. Acesta a declarat că în următorii 7 ani, valoarea proprietăților din capitală va fi dublă.
Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties, la conferința Quarterly Report: „Se va dubla valoarea proprietăților din București în următorii 7 ani”

Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties, a participat la conferința Quarterly Report – evenimentul #1 pentru companii la BVB din 4 octombrie. Conform Ziare.com, acesta a abordat teme precum dinamica sectorului imobiliar și rezultatele companiei după primul semestru din 2023 și a făcut dezvăluiri legate de investițiile sale.

Declarațiile lui Victor Căpitanu, privind piața imobiliară din capitală

Co-fondatorul One United Properties a răspuns la trei întrebări de mare interes privind prețurile cu care se vând apartamentele ONE și a făcut și predicții privind piața imobiliară din București în următorii 7 ani.

One United Properties își propune, în primul rând, să crească de 4 ori în următorii 10 ani. Așadar, cum ar trebui să arate piața imobiliară, inflația și dobânzile pentru a atinge acest scop?

 „Noi acum creștem valoarea intrinsecă a business-ului, undeva între 15 și 18% pe an. Dacă se menține acest ritm de creștere, adică minim 15%, pe care noi îl considerăm un target realist conservator, atunci în 5 ani o să reușim să dublăm valoarea companiei și în următorii și în următorii 10 ani o să reușim să creștem valoarea companiei de 4 ori.

Deci doar menținând ritmul actual de creștere de 15% pe an, putem să ajungem relaxat la acest obiectiv în 10 ani. Una din fricile mele cele mai mari e să nu livrez ceea ce zic.”, a declarat Victor Căpitanu.

Te-ar putea interesa și: București, orașul cu un succes formidabil pe piața investitorilor! Adrian Tănase: „Este una dintre cele mai importante dezvoltări ale pieței”

Ziare.com: Victor Căpitanu la conferința Quarterly Report
Ziare.com: Victor Căpitanu la conferința Quarterly Report

Acesta a fost întrebat, de asemenea, cât de mult își propune să scadă prețurile, astfel încât ONE să rămână un brand aspirațional. Răspunsul a fost:

„Noi avem cam 80% din apartamente pe care le vindem cu undeva între 100.000 și 200.000 de euro. Dacă te uiți istoric, acum 10 ani, 80% dintre apartamente le vindeam între 100.000 și 300.000. Deci cumva am redus acest prag și în loc să avem majoritatea apartamentelor între 100.000 și 300.000, acum sunt cam între 100.000 și 200.000.

Cam acesta este nivelul minim, nu o să coborâm mai jos de atât, dar și la acest nivel avem un apartament de calitate, cu toate facilitățile, locații excepționale, lac, comunitate, adică un apartament foarte bun.

Noi mergem pe modelul Mercedes Benz, care face și S Class, dar vinde și C Class și A Class și sunt mașini foarte bune. La fel vrem să facem și noi, avem S Class să zicem unde suntem astăzi (n.r. – One Tower), dar facem și produse mai accesibile, produse de calitate în care oamenii își doresc să trăiască.”

Bucureștiul este printre cele mai accesibile capitale europene din perspectiva prețurilor imobiliare raportate la veniturile disponibile, așadar, următoarea întrebare cheie a fost: înseamnă că prețurile vor crește și mai mult?

„Este de departe cea mai accesibilă capitală din Europa și e și foarte bine să trăiești aici. De asta e și plăcut, costul vieții este jos și pentru că proprietățile sunt foarte jos. Acum, ca potențial de creștere, eu văd să se dubleze valoarea proprietăților din București în următorii 7 ani, acesta este scenariul meu realist.”, a clarificat Victor.

Quarterly Report este evenimentul nr. 1 pentru companii la BVB și a avut loc miercuri, 4 octombrie. Se pare că evenimentul a avut un real succes, căci au fost vândute toate biletele disponibile. Peste 100 de persoane au participat fizic la conferința ținută la One Tower, iar aproximativ 130.000 de oameni au urmărit discuțiile în mediul online.

Vezi mai multe știri: Încrederea românilor în bănci a scăzut. Forma de finanțare a achizițiilor imobiliare, primul semn al schimbării în 2023