- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Victor Ciutacu îi pune la punct pe profesorii greviști: „Încercați să faceți pe deștepții înainte și când votați, nu după/sunteți greviști și la meditații sau doar la locurile de muncă?”

30 May, 21:16 • Constantin Cristina
Victor Ciutacu dă de pământ cu profesorii care sunt revoltați și comentează greva din educație pe rețelele sociale.
Victor Ciutacu îi pune la punct pe profesorii greviști: „Încercați să faceți pe deștepții înainte și când votați, nu după/sunteți greviști și la meditații sau doar la locurile de muncă?”

Victor Ciutacu nu ratează ocazia și dă de pământ cu profesorii greviști pe Facebook, a relatat romaniatv.net.

Citește și: Iată cine are de câștigat, cu adevărat, de pe urma grevei generale din Educație! Vânzarea vuvuzelelor în Piața Victoriei a avut un întreg succes

Victor Ciutacu îi pune la punct pe profesorii greviști

Realizatorul TV a scris pe pagina sa oficială de Facebook, în urma negocierilor de mai bine de o oră dintre Iohannis și sindicatele din Educație, la palatul Cotroceni.

Așadar, Ciutacu a sintetizat într-o postare pe Facebook, cinci puncte esențiale grevei profesorilor:

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

1. Profesorii revoltați sunt greviști și la meditații sau doar la locurile de muncă?

2. Nu sunt bani la bugetul de stat? Fiscalizați (și) meditațiile!

3. Nu Dana Budeanu nu vă dă lefuri mărite, ci ăia care v-au scos în stradă și al căror joc politic îl faceți.

4. După ce ieșiți din grevă, să nu cumva să ratați cele trei luni consecutive de concediu platit. Meritați să vă odihniți.

5. Încercați să faceți pe deștepții înainte și când votați, nu după”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Discuțiile dintre președintele Klaus Iohannis şi reprezentanții angajaților din sistemul de învățământ s-au încheiat, marți după-amiază, liderii de sindicat anunțând că președintele Klaus Iohannis le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanți şi sindicaliști, acord privind revendicările acestora.

„Oamenii sunt cei care decis astăzi şi mâine îi consultăm şi ei vor lua o decizie”, a anunţat liderul FSLI, Simion Hancescu.

Mai mult, liderii au fost huiduiți de către cadrele didactice, după ce liderii sindicali le-au prezentat rezultatele discuţiilor, strigând ”Nu plecăm”. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din educaţie că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale şi că sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale.

„Un acord politic pe care şeful statului s-a oferit să îl gireze şi să garanteze punerea lui în aplicare. În acordul respectiv ar trebui prinsă grila de salarizare, grila pe care am negociat-o cu Ministerul Educaţiei, grilă care trebuie să plece de la acel reper foarte important: salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie”, a declarat Marius Nistor.

Alte articole: Greva merge mai departe! Sindicaliștii refuză categoric ofertele propuse de Guvern, deși sunt aproape de ceea ce au cerut ei