- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă pe șantierul Autostrăzii Ploiești – Buzău. Stadiul lucrărilor a ajuns abia la 6%. CNAIR a postat VIDEO

14 Feb, 21:49 • Stefan Simion
Continuă lucrările pe șantierele Autostrăzii A7. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat imagini de la fața locului, marți, 14 februarie. 
Ce se întâmplă pe șantierul Autostrăzii Ploiești - Buzău. Stadiul lucrărilor a ajuns abia la 6%. CNAIR a postat VIDEO

Lucrările de pe primul lot din tronsonul Ploiești – Buzău, al Autostrăzii „Moldovei”, A7, au ajuns la stadiul 5,8%. Lotul 1 are o lungime de 21 de kilometri.

CNAIR a postat imagini de la fața locului:

„Imagini de la lucrările de pe lotul 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, executate de compania IBB Holding, subcontractor al Asocierii Pizzarotti – Retter”, se arată în postarea CNAIR.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor de pe lotul 1 este aprilie 2024. Ordinul de începere pentru execuția lucrărilor s-a dat pe 22 octombrie anul trecut, iar contractul pentru execuția lucrărilor s-a dat în data de 16 iunie 2022.

Valoarea proiectului este de 1.468 de milioane de lei, fără TVA. Asocierea Impresa Pizzarotti * C. S. P. A. Pizzarotti S. A. – Retter ProjectManagement S.R.L.

Până în prezent, CNAIR a semnat contractele pentru 9 din cele 13 loturi ale A7 finanțate prin PNRR, respectiv pentru tronsonul Ploiești – Buzău (loturile 1 și 2), tronsonul Buzău – Focșani (toate cele patru loturi) și tronsonul Focșani – Bacău (toate cele trei loturi).

Miercuri vor fi semnate contractele pentru cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani. Pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, situația este incertă, scrie Economica.

 

Ministerul Transporturilor se bazează pe UMB

 

În mare parte, A7 va fi construită de antreprenorul local Dorinel Umbrărescu (n.r. – „UMB”), ce și-a construit de-a lungul timpului o imagine foarte bună, aspect confirmat de Ministerul Transporturilor.

„E OK… În acest moment este undeva la capacitatea maximă, aproape de capacitatea maximă, dar vreau să vă spun că pe toate contractele pe care această companie le are semnate cu CNAIR, pe toate le duce și este în termene, ba chiar le termină și înainte, sunt organizați în stil militar și asta e mare lucru…

(…) La modul în care lucrează nu am niciun semn de întrebare că nu are capacitatea pe șantierele pe care lucrează”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul PSD al Transporturilor.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult