- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO Cum arată noua Dacia Sandero. Modelul românesc are o altă înfăţişare

05 Nov, 20:00 • stefan.vlad
Cum arată noua Dacia Sandero. Întreaga gamă și-a schimbat emblema, însă nu este singura modificare pe care producătorul românesc o aduce, acum, are o abordare sustenabilă. Dacia actualizează showroom-urile sale, dar și aspectul vizual al mașinilor prin culori și linii de design.
VIDEO Cum arată noua Dacia Sandero. Modelul românesc are o altă înfăţişare

Cum arată noua Dacia Sandero. Hatchback-ul a fost prezent la Salonul Auto de la Paris, acolo unde a fost prezentată întreaga gamă Dacia.

Citeşte şi: Emma Răducanu a schimbat Dacia Sandero cu un Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet. Cât costă noua sa limuzină

Cum arată noua Dacia Sandero

Actualizarea vine cu scopul de a reîmprospăta puțin gama Dacia. Pe lângă noua siglă, mașina a primit și noi culori, printre care și nuanța de gri pe care o putem vedea pe acest exemplar. Culoarea se numește Urban Grey. Inițial, această culoare a fost introdusă pe Dacia Duster, dar acum și-a făcut loc pe toată gama de modele Dacia.

Printre diferențele exterioare putem remarca grila redesenată. Aceasta integrează noul logo în formă de Y. De asemenea, în partea din spate nu mai este un logo propriu-zis, ci scrisul DACIA, care este aplicat pe hayon.

La interior, diferențele sunt minime. Cea mai notabilă dintre ele este noul volan care, de asemenea, pierde veche siglă în favoarea scrisului DACIA de pe capacul airbag-ului, scrie Promotor.ro.

Din punct de vedere tehnic, nu există diferențe. Sandero păstrează aceeași parte tehnică, nefiind schimbări la capitolul motoare sau cutii de viteze.

Prețurile pentru un Sandero încep de la 13.650 de euro. Acești bani îți aduc echiparea Expression și motorul de 90 de cai putere cu transmisie manuală în 5 trepte.

Dacia a dezvăluit planul producției de mașini electrice în România

CEO-ul Dacia, Denis le Vot, a confirmat planul pe baza căruia Dacia va începe să producă automobile electrice în Europa, în cele două uzine.

Se va întâmpla, este scris deja, 2035, când Dacia va fi electrică”, a subliniat șeful Dacia, Denis le Vot, faptul că, inevitabil, marca românească va trebuie să producă mașini electrice proprii, altele decât actualul model Spring, care este fabricat de partenerii Donfeng în China.

„Prima lansare a unui automobil electric va fi viitoarea generație Sandero, vorbim despre 2028 – 2029, iar discuția este cum vom electrifica aceast automobil atunci când va veni. Următoarea lansare va fi, probabil, următoarea generație Duster/Bigster, care va fi în 2032 – 2033”, a spus Denis le Vot, dezvăluind programul de lansări electrice ale Dacia, în următorul deceniu.