- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră de la Bruxelles. Este exclusă eliminarea plafonării prețurilor la energie

01 Sep, 19:33 • Constantin Cristina
Premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune de la Bruxelles. S-a luat decizia de a se menține facilitățile la plata energiei până când crește puterea de cumpărare.
VIDEO. Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră de la Bruxelles. Este exclusă eliminarea plafonării prețurilor la energie

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, după vizita de la Bruxelles, că în acest moment este exclusă eliminarea plafonării prețurilor la energie, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Klaus Iohannis nu este de acord cu creșterea TVA! „Creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție” -VIDEO

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră de la Bruxelles. Este exclusă eliminarea plafonării prețurilor la energie

„Se mențin facilitățile la plata energiei până când crește puterea de cumpărare. E normal să vedem care e suportul pe care îl poate asigura statul. Acum nu există discuții privind scoaterea facilităților”, a spus Ciolacu.

De asemenea, premierul a mai adăugat că modificările la PNRR vor fi depuse după ce săptămâna viitoare comisiile tehnice vor avea discuții. Totodată, oficialul și-a exprimat convingerea că „în maximum o săptămână se vor termina și negocierile privind pensiile speciale”.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, aflat într-o vizită în Delta Dunării, că nu susține creșterea generală a cotei TVA și că a discutat despre acest aspect cu premierul Marcel Ciolacu, înainte de plecarea acestuia la Bruxelles.

„Am avut o discuție cu premierul înainte să plece la Bruxelles, dacă creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție. Dar dacă pe termen scurt se găsește cu ajutorul experților că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil Guvernul le poate promova. Creșterea TVA-ului sau scăderea TVA-ului au mai fost discutate în foarte multe rânduri în ansamblu, acum nu cred că este o soluție. După părerea mea, soluția constă în creșterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a declarat șeful statului.

Alte articole: VIDEO| Klaus Iohannis rupe tăcerea în Deltă și spune că România nu va pierde fondurile europene „Este destul de clar că nu va fi atinsă ținta de deficit de 4,4% din PIB, ci va fi depăşită”