- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. UMB va deschide doar 9,5 kilometri din lotul 2 pentru cea mai așteptată autostradă din România

26 Sep, 10:34 • Bumbeneci Diana
Autostrada București Nord ar putea să nu fie finalizată la termen. UMB va deschide doar 9,5 kilometri din lotul 2 în noiembrie, iar alți 9 kilometri rămân în așteptare. CNAIR nu a reușit să facă o descărcare provizorie la Ștefănești, susține Asociația Pro Infrastructură.
VIDEO.  UMB va deschide doar 9,5 kilometri din lotul 2 pentru cea mai așteptată autostradă din România

Autostrada A0 este un proiect pentru care românii mai au de așteptat. Se pare că doar 9,5 kilometri din cei 19 kilometri ai lotului 2 de pe Autostrada A 0 București Nord se pot deschide, dar nu în octombrie, ci în noiembrie, susține Asociația Pro Infrastructură (API) care a realizat cea mai recentă monitorizare a lotului UMB.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a reușit să rezolve nici descărcarea provizorie în Drumului Județean 200 la Ștefănești, chiar dacă s-a început rezolvarea problemei încă de anul trecut. Acum o săptămână, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu estima deschiderea lotului 2 în octombrie menționând o inaugurare ,,pe aproape 20 de kilometri”, deși cunoaște că se poate deschide într-o primă etapă doar segmentul DN 1 Corbeanca-Autostrada A 3 București-Ploiești.

UMB va deschide doar 9,5 kilometri din lotul 2 pentru cea mai așteptată autostradă din România

Autostrada A0 Nord
Autostrada A0 Nord

Astfel, aproape 10 kilometri din lotul pe care l-a construit UMB rămân ,,muzeu” arată Asociația :

,,Doar 9,5 km pe #A0 Nord, în noiembrie. Din păcate estimarea noastră din iunie 2023 este împinsă o lună: probabil constructorul UMB va avea pregătită de inaugurare secțiunea de 9,5 kilometri dintre DN1 și Autostrada A3 în noiembrie, nu octombrie.

Mai mult, după cum vă explicam în iunie, deși au promis de nenumărate ori, oficialii din MT și CNAIR în frunte cu “ministrul” Grindeanu și “directorul general” Pistol mai bifează un eșec rușinos: nu au fost în stare să aprobe o biată descărcare provizorie în DJ200 lângă Ștefănești, soluție care ar fi dat în trafic încă aproximativ 4 kilometri din autostradă și ar fi fost o alternativă de conectare a DN2 cu DN1 prin A0, degrevând DNCB de o parte din vehiculele aflate în tranzit.

Așadar, din totalul celor 19 kilometri cât are tot lotul 2, vom circula doar pe 9,5 km pe relația DN1-A3 și vom pune țipla pe cele două frumoase muzee dinspre tronsoanele vecine: 7,5 km spre DN2 unde sperăm că chinezii de la CCECC vor termina (mai) repede nodul A0-DN2 (suntem în faza de proiectare, răbdare) și 2 km spre DN1A/DN7 unde abia s-a uscat cerneala de pe contractul semnat miercurea trecută cu italienii de la Pizzarotti (deci iar răbdare)”, notează asociația.

CNAIR și Asocierea Pizzarotti -Retter au semnat săptămâna trecută contractul pentru lotul 1 (34 luni proiectare și execuție), iar lotul 3 DN 2-DN 3 unde este contract semnat cu chinezii este în etapa de proiectare.

Mai poți citi: Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0. Când ar putea fi gata lotul de 19 km

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult