- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Un nou drum Expres din România prinde contur. 200 de drumari lucrează pentru a preda lucrarea în noiembrie

02 Feb, 10:53 • Bumbeneci Diana
VIDEO Drum Expres Tureni DN 1- Autostrada Transilvania : Dimex 2000 lucrează cu 200 de drumari, a avansat la 12 % și estimează finalizarea lucrărilor în noiembrie, înainte de termenul din contract
VIDEO. Un nou drum Expres din România prinde contur. 200 de drumari lucrează pentru a preda lucrarea în noiembrie

Avans bun al constructorului român DIMEX 2000 pe șantierul Drumului Expres de la Tureni, legătura între DN 1 și A 3-Autostrada Transilvania. CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj raportează un progres de 12 %, un avans foarte bun pentru lunile lucrate în sezonul rece (constructorul a intrat în șantier în septembrie 2023).

200 de drumari lucrează la noul drum expres

De altfel, CNAIR trasmite că antreprenorul din Bistrița și-a propus finalizarea lucrărilor în noiembrie 2024, înainte de termenul contractual : februarie 2025.

Drum Expres Tureni
Drum Expres Tureni

,,Imagini de pe șantierul drumului expres – drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN 1 (în dreptul localității Tureni). În această perioadă, Antreprenorul efectuează lucrări la terasamente, structuri (se lucrează la 6 structuri: execuție fundații indirecte, radiere și elevații pile și culee), lucrări de drenaj (execuție dren longitudinal sub șanț) și de consolidare – realizare pământ armat. Lucrările sunt adaptate la condițiile meteorologice și se implementează măsuri suplimentare atunci când programul sau tehnologiile folosite impun acest lucru. Antreprenorul este mobilizat în șantier cu 196 de muncitori și 153 de utilaje.

Antreprenor: Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SRL
Lungime drum expres: 5 km;
Lungime bretele la nodul cu A3: 5,025 km;
Lungime bretele la nodul cu DN1: 2,748 km;
Valoare contract: 562.613.495,92 lei fără TVA.
Data Ordinului de începere a lucrărilor: 21.08.2023;
Durata de execuție a lucrărilor: 18 luni.
Stadiu actual: 11,8%.” a transmis DRDP Cluj.

Vezi și: Sorin Grindeanu: „Nu se mai pot face proiecte majore cu muncă patriotică”

,,TINAND CONT DE FAPTUL CA ANTREPRENORUL TREBUIE SA FINALIZEZE IN LUNA FEBRUARIE (n.r 2025), ACESTA INTENTIONEAZA SA FINALIZE ASFALTUL , MARACAJELE SI ELEMENTELE DE SIGURANTA RUTIERA PANA IN NOIEMBRIE 2024″ a transmis CNAIR.

Proiectul include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri. Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1 (bretelele vor avea două benzi). Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens.

Primul Drum Expres din Transilvania va fi proiectul Strabag, legătura Oradea-A3 Biharia estimat a fi inaugurat în martie 2024.

Ai mai putea citi și: Schimbări majore pentru pensionari și românii cu venituri reduse. Guvernul a luat decizia pentru 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult