- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin bani de la U.E. pentru români! La cine vor ajunge ajutoarele financiare

23 Jan, 12:31 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru români! Ministrul Boloș anunță noi ajutoare financiare.
Vin bani de la U.E. pentru români! La cine vor ajunge ajutoarele financiare

Ministrul Marcel Boloș anunță că mai mulți români vor primi ajutoare financiare, în plină criză economică. Se ia în calcul majorarea plafoanelor de venit și oferirea alimentelor de bază de la Uniunea Europeană.

Ajutoare financiare pentru români

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că la nivelul coaliției de guvernare s-ar putea purta mai multe discuții despre majorarea plafonului de venit. Se va lua în calcul o astfel de schimbare, în așa fel încât mai mulți români să poată primi ajutoare de la UE.

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Ai mai putea citi: România a investit în decembrie 1,02 miliarde de lei pentru alocațiile copiilor

Tot în acest context, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că este avut în vedere un scenariu de majorare a plafonului de venit, într-o primă etapă la 2.000 lei, apoi până la 3.000 de lei, astfel încât mai mulți români care trăiesc la limita sărăciei să poată beneficia de pachete cu alimente de la UE. Rămâne de văzut însă când vor fi acestea acordate.

România are mare nevoie de ajutor financiar

În plină criză economică, mulți români nu se descurcă foarte bine cu banii, deoarece aceștia nu au venituri foarte mari. Salariul minim pe economie abia ajunge pentru facturi, iar pensiile sunt atât de mici, încât bătrânii își pot cumpăra doar puțină hrană și medicamente. Nici la capitolul ajutoare sociale nu stăm foarte bine. Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) este din ce în ce mai mare. Românii care au avut parte de acest ajutor au fost în decembrie 2022, în număr de 163.789, cu 4.064 mai mulţi faţă de luna anterioară. Datele au fost prezentate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Te mai poate interesa: Scumpire majoră la pompă. Cât a ajuns să coste litrul de benzină și motorină, după ce Guvernul a eliminat compensarea prețului carburanților

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult