- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scumpire majoră la pompă. Cât a ajuns să coste litrul de benzină și motorină, după ce Guvernul a eliminat compensarea prețului carburanților

23 Jan, 10:13 • Bumbeneci Diana
La scurt timp după ce Guvernul a eliminat compensarea prețului la carburanți, prețurile la pompă au crescut considerabil. Iată cât costă astăzi un litru de benzină sau motorină.
Scumpire majoră la pompă. Cât a ajuns să coste litrul de benzină și motorină, după ce Guvernul a eliminat compensarea prețului carburanților

Guvernul

condus de Nicolae Ciucă a eliminat compensarea prețului la carburant, iar prețurile au ajuns din nou la sume record. Benzina și motorina raportează o scumpire accelerată.

Prețurile carburanților au crescut din nou

Preţul carburanţilor de la pompele din România a crescut, în ultima lună, cu 7,5% în cazul benzinei şi cu 6,4% în cazul motorinei. În Bucureşti, un litru de benzină standard costă, în medie, 6,5 lei, iar un litru de motorină, 7,65. Cu toate acestea, țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, în această perioadă.

Citește și: Toți șoferii trebuie să afle schimbarea! Cât de ușor poți primi amendă, deși mereu faci această greșeală

Preț carburanți
Preț carburanți

De altfel, conform statisticilor oficiale, țara noastră este situată pe locul trei între statele Uniunii Europene, în ceea ce privește cel mai mic preț la motorină, după Bulgaria și Malta. Cu toate acestea însă, românii nu sunt mulțumiți, asta deoarece și veniturile lunare sunt mai mici cu mult față de alte state membre UE.

Începând cu prima zi a lunii ianuarie, Guvernul a eliminat compensarea de 50 de bani la prețul carburantului. Cu toate acestea însă, Nicolae Ciucă explica faptul că măsura va fi reintrodusă dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare a românilor.

Trebuie să mă refer la compensarea preţului la carburanţi. Dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Şi trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona”, a afirmat Ciucă, înainte de şedinţa de Guvern.

Ai mai putea citi: A început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie 2023! Președintele Casei de Pensii anunță ce bani vor primi românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult