- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Viză SUA. Când vor putea călători românii fără acest document. Anunțul oficial făcut de ambasadorul Statelor Unite în România

26 Sep, 11:13 • Bumbeneci Diana
Anunțul făcut de ambasadorul Statelor Unite în România cu privire la vizele din SUA. Când nu va mai fi nevoie de acestea.
Viză SUA. Când vor putea călători românii fără acest document. Anunțul oficial făcut de ambasadorul Statelor Unite în România

Vești bune pentru români. Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la București, a anunțat când ar putea călători românii în Statele Unite ale Americii fără a mai avea nevoie de viză.

Vezi azi și: Pentagonul trimite în România peste 3.000 de militari ai unităților de elită din Armata SUA

Potrivit ambasadoarei, România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii, ”Visa Waiver Program” cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie.

Dacă totul va fi bine, probabil la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA”.

viză SUA
viză SUA

Cum obții viză pentru SUA. Solicitarea vizei fără interviu

Următoarele categorii pot fi eligibile pentru solicitarea de viză fără interviu:

  • Copiii cu vârsta sub 14 ani dacă un părinte deține o viză
  • Persoanele care au împlinit 80 de ani și peste
  • Persoanele care își reînnoiesc aceeași categorie de viză expirată în ultimii 4 ani sau pe cale să expire
  • Persoanele care solicită pentru prima dată vize de lucru pe bază de petiție sau vize de studiu F, M sau J (academic) și care au călătorit anterior în SUA cu o viză sau cu o aplicație ESTA.

Vezi și: Acte paşaport 2023. Care sunt taxele în funcţie de tipul paşaportului şi în cât timp se eliberează

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult