- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vizită în premieră în România! Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, strategii pentru aderarea la Schengen. „România şi Austria doresc să continue să coopereze îndeaproape în domeniul securităţii”

25 Apr, 09:42 • Constantin Cristina
Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner face o vizită la București pentru a pune la punct strategii pentru aderarea la Schengen împreună cu omologul său român, Lucian Bode.
Vizită în premieră în România! Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, strategii pentru aderarea la Schengen. „România şi Austria doresc să continue să coopereze îndeaproape în domeniul securităţii”

Gerhard Karner, ministrul austriac de interne vine în premieră în Capitală, pentru a avea discuții pe baza aderării la Schengen împreună cu omologul său român, Lucian Bode, a scris exxpress.at.

Vezi și: Austriecii nu sunt de acord cu blocarea aderării României la Schengen. Critici dure la adresa ministrului de interne Gerhard Karner

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, strategii pentru aderarea la Schengen

Potrivit publicaţiei austriece, „tema principală va fi situaţia migraţiei în UE, în special lupta comună împotriva traficului de migranţi şi a abuzurilor în materie de azil, precum şi protecţia frontierelor externe”.

„România şi Austria doresc să continue să coopereze îndeaproape în domeniul securităţii. Obiectivul nostru comun este de a continua să exercităm presiuni asupra Comisiei Europene, în primul rând pentru a face mai robustă gestionarea frontierelor externe şi de a sprijini ţări, precum România în acest sens. Numai un management funcţional al frontierelor externe permite libertatea de călătorie fără graniţe în cadrul Uniunii Europene”, a declarat ministrul de interne, referindu-se la spaţiul Schengen.

Gerhard Karner
Gerhard Karner

Potrivit sursei menționate mai sus, este precizat faptul că, Gerhard Karner s-a întâlnit vinerea trecută cu ambasadorul României la Viena, pentru a-și pregăti vizita sa la București și a efectuat și o convorbire telefonică video cu Lucian Bode.

Ministrul austriac a blocat dosarul Schengen și nu a fost de acord cu aderarea României și a Bulgariei la Schengen. În urma primirii vizitei omologului său din Spania, iar Madridul se pregătește pentru preluarea președinției UE, de la 1 iulie, astfel, Gerhard a promis să deblocheze dosarul Schengen.

Subiectul de mare interes a provocat alte două întâlniri ale lui Karner înainte să ajungă la București. La Viena, Karner a discutat cu ministrul de interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska tot despre situația din spațiul Schengen, dar și despre stadiul negocierilor privind pactul, azilul și migrația. De asemenea, vicepremierul şi ministrul de interne bulgar Ivan Demerdjiev a fost miercuri la Viena pentru o întâlnire de lucru.

Alte articole: România trebuia să intre în Schengen! Președintele austriac dezamăgit de votul lui Karner în JAI