- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Volvo oprește producția motoarelor diesel din 2024! Constructorul auto suedez vrea să devină o companie complet electrică

20 Sep, 17:30 • Bucătaru Gabriela
Era motoarelor diesel este pe cale să apună! Volvo a anunțat că începând de anul viitor oprește producția mașinilor cu motoare diesel și că ultimul model de acest fel va ieși pe porțile uzinei în a doua jumătate a anului 2024.
Volvo oprește producția motoarelor diesel din 2024! Constructorul auto suedez vrea să devină o companie complet electrică

Volvo oprește producția motoarelor diesel din 2024! Astfel, Volvo este prima companie care scoate complet din producție mașinile echipate cu motoare termice alimentate pe motorină, scrie profit.ro.

Citește și Cu cât vinde BT cel mai mare SUV de la Volvo?! Banca Transilvania a scos la vânzare cea mai sigură mașina de familie de pe piață!

Volvo oprește producția motoarelor diesel din 2024!

Reprezentanții constructorului auto suedez au anunțat că ultimul Volvo echipat cu un motor diesel va fi construit în uzinele mărcii în 2024.

„În câteva luni de acum înainte ultimul automobil Volvo cu motor diesel va fi construit, iar asta va face din Volvo Cars unul dintre primii producători tradiționali de mașini care fac acest pas”, au anunțat reprezentanții companiei suedeză.

Recent, Volvo a anunțat că intenționează să devină o companie complet electrică cel mai târziu în 2030, decizia fiind cu atât mai curajoasă cu cât în urmă cu câțiva ani compania era complet dependentă de vânzările de mașini echipate cu motoare diesel.

În prezent, mai puțin de 10% din vânzările Volvo sunt acoperite de motoarele diesel, în timp ce mașinile electrice au depășit 30% din totalul vânzărilor mărcii.

În ultimii ani, piețele auto din Europa au înregistrat scăderi considerabile ale vânzărilor de mașini echipate cu motoare diesel. Cu toate acestea, în 2023, România a fost una dintre puținele excepții care au înregistrat o creștere a acestui segment.

Experții spun că unul dintre motivele declinului este însă și faptul că producătorii oferă tot mai puține modele echipate cu astfel de motoare.

Începând de anul viitor, marca Dacia va fi prima din Europa care nu va mai avea în gamă un motor diesel, odată cu scoaterea din producție a modelului Duster. Acest model este așteptat să fie lansat la începutul lui 2024 doar cu motoare pe benzină, GPL și hibrid, fiind ultimul din gama mărcii care mai oferă un motor diesel.

La finalul lunii iunie, în Uniunea Europeană, segmentul motorizărilor diesel a ajuns la 14,5% din totalul vânzărilor, cu puțin peste cele 13% reprezentate de mașinile electrice.

Citește și Volvo a lansat SUV-ul EX30, o mașină complet electrică cu două opțiuni de baterie. Prețul de pornire este de 36.000 de euro