- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de vacanță și mai mulți bani pentru angajații din sănătate. Guvernul Ciolacu adoptă OUG privind drepturile salariale

31 Aug, 16:51 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru angajații din sănătate. Guvernul adoptă OUG pentru plata gărzii și voucherele de vacanță în domeniul sanitar.
Vouchere de vacanță și mai mulți bani pentru angajații din sănătate. Guvernul Ciolacu adoptă OUG privind drepturile salariale

Premierul Marcel Ciolacu s-a ținut de cuvânt. Angajații din sănătate primesc vouchere de vacanță și plată pentru gărzi, informează digi24.ro.

Noi beneficii pentru angajații din sănătate

Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență convenită cu sindicatele din domeniul sanitar în ceea ce privește drepturile salariale. Mai exact, angajații din sănătate vor primi vouchere de vacanță și bani pentru gărzile pe care le efectuează. Premierul a menționat că se așteaptă ca și cadrele sanitare să răspundă pe măsură, din moment ce Guvernul a respectat promisiunea.

Citește și despre următorul subiect: Oferte de angajare la Lidl. Românii pot încasa un salariu de până la 8.300 de lei brut. Posturile vacante și beneficiile extrasalariale

„Adoptăm ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă. Este o promisiune pe care Guvernul României şi-o respectă.

Mă aştept ca şi cadrele sanitare să răspundă pe măsură, aşa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia, să opereze urgent pacienţii ajunşi la spital”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

La sfârșitul lunii iunie, reprezentanții Sanitas au informat că au obținut creșteri de venit pentru toate categoriile de salariați pe care îi reprezintă. Totul s-a întâmplat în urma negocierilor susținute cu oficialii din Guvern. Reprezentanții Sanitas au obținut, printre altele, încadrarea tuturor salariaților din Anexa II și VIII la Legea 153/2017 la salariul de bază maxim prevăzut de lege (atât cei din Sănătate, cât și cei din asistență socială). Sindicaliștii au negociat creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din Sănătate.

Angajați din sănătate
Angajați din sănătate

Sursa de finanțare va fi din Fondul Național Unic de Sănătate (FNUASS), nu din bugetele instituțiilor medicale. Creșterile salariale vor fi acordate de la 1 august 2023 și reprezintă plata parțială, în avans, a majorărilor de venit ce vor fi prevăzute în noua Lege a salarizării.

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenţei medicale, beneficiază şi de o indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut”, arată comunicatul.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Artificiul făcut de Guvern ca bugetarii să nu piardă mult la salariu. Prevederile OUG legate de sporul de 1000 de lei