- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere energie 2023. Beneficiarii vor primi o nouă tranșă de 700 de lei. Cum poți afla câți bani mai ai pe card

09 Sep, 15:27 • Toma Anca
Vouchere energie 2023. În luna septembrie, beneficiarii cardurilor de energie vor primi o nouă tranșă de 700 de lei. Pentru a evita orice surpriză neplăcută, oamenii ar trebui să verifice soldul constant, să fie la curent cu suma deținută. Mai jos, vă prezentăm cele mai importante informații furnizate de cîătre autorități.
Vouchere energie 2023. Beneficiarii vor primi o nouă tranșă de 700 de lei. Cum poți afla câți bani mai ai pe card

Vouchere energie 2023. Dacă vrei să verifici soldul cardului, pentru a afla câți bani se mai află pe el, poți face astfel:

– prin dovada serviciilor de mandat poștal care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului;

– prin accesarea site-ului Poștei Române (click aici) pentru afișarea electronică a soldului.

În acest caz, românii pot suna la 0319966, numărul de call center-ul pentru care Poșta a mobilizat peste 50 de angajați, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.

Citește și: Vouchere energie 2023. Plăți de 37 milioane de lei au fost înregistrate în primele 3 zile!

Informații utile despre vouchere energie 2023

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 lei fiecare. Prima tranşă de 700 de lei a fost acordată la începutul acestui an, iar în perioada 1-30 septembrie, cei care sunt sau devin între timp eligibili vor primi cardul pentru a putea utiliza tranșa a II-a.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Servicii/produse care se pot plăti: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Se pot efectua gratuit 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin. De la a 9-a plată se va achita o taxă de 2,5 lei.

Aproape 10.000 de români și-au plătit facturile după alimentarea cardurilor

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că începând de luni pot fi făcute plăţi pentru facturile la utilităţi prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile. Sumele au fost virate către Poşta Română.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că până începând de astăzi, 20 februarie, se pot efectua plăţi pentru facturile la utilităţi prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile. âCardurile, oferite din fonduri europene nerambursabile ce erau în risc de pierdere în perioada de programare 2014-2020, sunt emise şi distribuite de Compania Naţională Poşta Română”, anunţă ministerul.

În primele 3 ore în care s-au putut efectua plăţi s-au înregistrat 9.000 plăţi în valoare de 3 milioane lei. „Iată că am ajuns şi în acest punct, în care cardurile de energie devin operaţionale. Mă bucur că am reuşit să adaptăm mecanismul din mers şi să oferim beneficiarilor libertate deplină atât în ceea ce priveşte tipul de facturi ce pot fi achitate, cât şi în ceea ce priveşte modalitatea prin care se efectuează plata.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a livrat banii în conturile Poştei Române, iar începând de astăzi toţi cei care au cardul pot efectua plăţi, prin cele trei metode deja cunoscute: direct la poştaş, la oficiu sau prin intermediul aplicaţiei de pe site-ul Poştei.

Reamintesc faptul că pentru prima tranşă acest sprijin poate fi utilizat până la vară, aşa că nu este nevoie să se grăbească nimeni, oamenii au tot timpul să îşi achite datoriile prin intermediul ajutorului oferit de Guvern din bani europeni.

Cei care sunt într-o situaţie incertă şi se verifică zilele acestea dacă sunt într-adevăr eligibili, să stea fără grijă pentru că nu există riscul să nu primească ajutorul dacă li se cuvine conform legii. Listele se actualizează, se vor tipări şi pentru ei carduri, vor avea, de asemenea, timp până la vară să epuizeze prima tranşă”, a transmis ministrul Marcel Boloş.