- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru 405.000 de copii din medii defavorizate. Cum și când vor ajunge banii la beneficiari

24 Nov, 12:07 • Bocioacă Bianca
O parte din preșcolarii și elevii din medii defavorizate au primit ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite în luna septembrie. Cei care nu au beneficiat de prima tranșă de vouchere au început să primească banii pe carduri din 22 noiembrie.
Vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru 405.000 de copii din medii defavorizate. Cum și când vor ajunge banii la beneficiari

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că în luna septembrie au fost virate către 97.888 de beneficiari, preșcolari și elevi din familii defavorizate. sumele pentru ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite. De marți, 22 noiembrie, au fost virate și sumele și către restul de carduri existente, relatează mediafax.ro.

Preșcolarii înscriși în învățământul de stat beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei, în condițiile în care venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei). Elevii din ciclul primar sau gimnazial de la stat, vor primi ajutorul dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Citește și: Anul școlar a început de 2 luni iar tichetele educaționale de 500 de lei pentru rechizite nu au ajuns încă la elevi! Ministerul Fondurilor Europene nu oferă nicio explicație

405.000 de copii beneficiază de vouchere pentru îmbrăcăminte și rechizite

Anul trecut, numai 245.000 de elevi și preșcolari au primit acest ajutor, iar în 2022 numărul acesta a crescut la 405.000 de beneficiari, prin Schema națională de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați, prevăzută de OUG nr. 133/2020.

Peste 200.000 de carduri au fost emise pentru elevii deveniți eligibili anul acesta, urmând să fie livrate către inspectoratele școlare județene în perioada ce urmeaă.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi folosite numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contract de afiliere.

Citește și: Brandul de îmbrăcăminte Moncler a ajuns de râsul lumii. Designerii cer 400 de lire sterline pentru haine de câini care îi fac să arate „ca niște anvelope uzate”