- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Voucherele educaționale, amânate și în această lună! Ministrul Boloș estimează că banii vor fi virați în martie – aprilie

08 Feb, 15:47 • Stefan Simion
Familiile aflate în nevoie nu beneficiază nici în această lună de voucherele educaționale. Ministrul Boloș a anunțat că alimentarea va avea loc în martie – aprilie.
Voucherele educaționale, amânate și în această lună! Ministrul Boloș estimează că banii vor fi virați în martie - aprilie

Plata voucherelor educaționale suferă încă o amânare! Ministrul Boloș a declarat că familiile aflate în nevoie vor primi tichetele abia în martie – aprilie, conform antena3.ro. Responsabilii încearcă să grăbească procedurile.

Inițial, viramentul pentru voucherele educaționale trebuia să fie realizat în lunile ianuarie – februarie. Cu toate acestea, olaya nu a putut fi realizată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Boloș, care a transmis public că sunt căutate soluții în acest sens. Acesta a declarat că întregul mecanism va fi îmbunătățit.

Voucherele educaționale pentru 55.000 copii sunt amânate

55.000 este numărul copiilor care puteau să beneficieze de tichetele educaționale în această lună. Acestea aveau rolul de a susține familiile cu mai puține posibilități, însă încercările de alimentare au fost fără succes.

„Din păcate, durează un pic până când vom putea să le virăm banii. (…) Eu încerc și ne străduim ca să le putem asigura (tichetele educaționale – n.red) undeva în martie-aprilie” este declarația lui Boloș.

În ciuda faptului că plata nu a avut loc nici în această lună, Ministrul a ținut să menționeze că banii pot fi primiți retroactiv. Boloș anunțat că responsabilii se află în căutarea unor soluții și că se ia în considerare implementarea unui nou mecanism, cu ajutorul căruia banii să ajungă simplu și rapid la elevi.

„Urmează să primească cardurile. Dacă, spre exemplu, ajungem într-o situație dramatică, ei vor primi și retroactiv banii. E păcat că nu am putut să le dăm când au avut nevoie” sunt cuvintele lui Marcel Boloș.

voucherele educaționale
voucherele educaționale

Vezi și: Vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru 405.000 de copii din medii defavorizate. Cum și când vor ajunge banii la beneficiari

Promisiunile anului 2022

La finalul anului trecut, Boloș a declarat că voucherele educaționale vor suferi modificări majore. Ministrul a spus că valoarea acestora ar putea crește până la 750 lei și că întregul mecanism va fi îmbunătățit.

„Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

Lucrăm la un mecanism nou care va presupune ca, înainte de începerea anului școlar, să facem aceste viramente și să regândim, pentru că a crescut semnificativ numărul beneficiarilor acestui program, care este foarte așteptat de părinți și de către elevi. Vrem să le introducem inclusiv cumpărarea de carte, să-și poată cumpăra și cărți, poate chiar să creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei, să introducem mai multe facilități pentru a sprijini începutul de an școlar, cu hăinuțe, rechizite școlare, ghiozdan, cărți și tot ce le mai trebuie pentru parcursul educațional” este declarația Ministrului de la finalul anului 2022.

Citește și: Comisia Europeană a aprobat prelungirea programelor de sprijin pentru plata facturilor și a voucherelor de 250 de lei pentru persoanele vulnerabile. 5,2 miliarde euro vor fi disponibili în perioada următoare

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult