- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vrei să călătorești cu mașina de Paște? Iată câteva sfaturi esențiale pentru o excursie fără probleme

15 Apr, 16:10 • Lupu Alexandra
Urmează să pleci cu mașina în minivacanța de Paște? Iată câteva recomandări pentru un drum liniștit.
Vrei să călătorești cu mașina de Paște? Iată câteva sfaturi esențiale pentru o excursie fără probleme

Sărbătorile Pascale sunt unele dintre cele mai așteptate, tocmai pentru că le permit românilor să meargă într-o minivacanță. Mașina este potrivită pentru a parcurge sute de kilometri pentru a ajunge la destinația dorită. Românii care vor să se asigure că au parte de o călătorie liniștită trebuie să urmeze câteva recomandări, relatează actualidadviajes.com.

Sfaturi pentru o călătorie cu mașina de Paște

Înainte de a pleca in minivacanța de Paște, este recomandat să verifici, pregătești și reglezi mașina. Acest lucru te va ajuta să eviți evenimentele neplăcute. Este important să se analizeze starea anvelopelor, bateriei, luminilor, uleiului, dar mai ales, să se efectueze o inspecție generală a autoturismului.

Totodată, pentru a evita evenimentele neprevăzute, românii care se pregătesc să plece cu mașina în minivacanța de Paște ar putea închiria o asigurare care are în vedere toate riscurile. Astfel, daunele aduse terților și cele proprii sunt acoperite. De asemenea, pe cât de mult posibil, trebuie evitate orele de vârf.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: MAE, anunț de ultimă oră. Atenționare de călătorie pentru românii care au în plan să treacă granița de Paște și 1 Mai

În minivacanța de Paște există multe persoane care se vor deplasa cu mașina, tocmai de aceea, orele de călătorie trebuie alese cu atenție, tocmai pentru a evita aglomerația din trafic. Mai mult decât atât, persoanele în cauză trebuie să verifice condițiile meteorologice.

Călătorie cu mașina
Călătorie cu mașina

Pe parcursul unei călătorii, GPS-ul devine cel mai bun prieten! Este recomandată folosirea unui astfel de instrument pentru a afla care sunt cele mai bune rute, dar mai ales, pentru a ajunge în siguranță la destinație. La fel de bine, pe timpul călătoriei, este bine să se păstreze distanța de siguranță în orice moment.

Legile în ceea ce privește siguranța rutieră nu trebuie să fie uitate, precum purtarea centurii, să nu fie folosit telefonul mobil la volan, să nu se depășească limita de viteză, printre multe altele. În cele din urmă, pentru un drum liniștit către destinația unde se va petrece minivacanța de Paște, pauzele la fiecare două ore sunt importante.

Citește și: Cea mai scumpă călătorie cu autobuzul te costă 24.300 de dolari. Care sunt serviciile incluse în preț