- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vremea de Paşti 2023. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

17 Mar, 09:53 • Dobran Viorel
În acest an, sărbătoarea Paștelui ortodox pică pe data de 16 aprilie, iar din ce în ce mai mulți români caută să vadă cum va fi vremea la jumătatea lunii aprilie. Ce surprize ne aduce prognoza meteo peste o lună de zile, anunţ oficial de la ANM.
Vremea de Paşti 2023. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, astfel că vom ştii cum va fi vremea de Paşte. După răcirea bruscă a vremii de la finalul săptămânii , temperaturile se mențin la valori mai mici decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă pentru scurt timp. ANM anunţă că vremea se încălzeşte începând chiar de săptămâna viitoare. La ce temperaturi ar trebui să ne așteptăm pentru ziua de Paște în fiecare regiune a țării.

Meteo Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 16 aprilie. De ce temperaturi ne vom bucura de Înviere

Vremea în săptămâna 20 – 27 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Vremea în săptămâna 27 martie – 3 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 3 – 10 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea se va încălzi, dar vine la pachet cu ploi în martie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea de Paşti 2023.
Vremea de Paşti 2023.

Vremea în săptămâna 10 17 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Vremea de Paște 2023. Cum va fi de Înviere

„Sigur că vorbim despre o perioadă destul de lungă, vorbim despre acest început de primăvară care știm că este unul cu vreme schimbătoare. Trebuie să ne așteptăm în linii mari la un regim al temperaturilor apropiate de normă, și pe de altă parte și la episoade cu precipitații.

Temperaturi apropiate de normă însemnă care în zilele cele mai calde, pot depăși 20 de grade, dar în general să se încadreze între 10-17 și 18 grade. Nopțile cele mai reci pot să aducă și ele temperaturi negative, dar așteptăm pe ansamblu o creștere treptată a valorilor de temperatură, atât cursul nopților si din cursul zilelor.

Pe măsură ce avansăm spre luna aprilie, categoric în prima parte a lunii aprilie, odată cu mărirea duratei zilei. Sigur că este de asemenea o perioadă în care iubitorii sporturilor de iarnă și-ar mai dori ca sezonul deschis să se prelungească. În zona montană înaltă, încă există zăpadă doar că e zăpadă de proastă calitate”, transmite meteorologul, potrivit Romania TV.