- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 16 aprilie. De ce temperaturi ne vom bucura de Înviere

11 Mar, 14:00 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță care va fi prognoza meteo Paște, în 2023. Florinela Georgescu, director ANM, vorbește despre schimbările de vreme ce vor avea loc în perioada următoare.
Meteo Paște 2023. ANM anunță cum va fi vremea până pe 16 aprilie. De ce temperaturi ne vom bucura de Înviere

Meteorologii anunță cum va fi vremea până în ziua de Paște. Următoare zile vor fi caracterizate de instabilitate atmosferică, însă ne vom bucura și de perioade cu soare și temperaturi specifice de primăvară, anunță directorul Administrației Naționale de Meteorologie, potrivit RomâniaTV.

Meteo Paște 2023. Cum va fi vremea de Înviere

„Sigur că vorbim despre o perioadă destul de lungă, vorbim despre acest început de primăvară care știm că este unul cu vreme schimbătoare. Trebuie să ne așteptăm în linii mari la un regim al temperaturilor apropiate de normă, și pe de altă parte și la episoade cu precipitații.

Temperaturi apropiate de normă însemnă care în zilele cele mai calde, pot depăși 20 de grade, dar în general să se încadreze între 10-17 și 18 grade. Nopțile cele mai reci pot să aducă și ele temperaturi negative, dar așteptăm pe ansamblu o creștere treptată a valorilor de temperatură, atât cursul nopților si din cursul zilelor.

Pe măsură ce avansăm spre luna aprilie, categoric în prima parte a lunii aprilie, odată cu mărirea duratei zilei. Sigur că este de asemenea o perioadă în care iubitorii sporturilor de iarnă și-ar mai dori ca sezonul deschis să se prelungească. În zona montană înaltă, încă există zăpadă doar că e zăpadă de proastă calitate”, transmite meteorologul.

Meteo Paște 2023
Meteo Paște 2023

În perioada în care vremea se încălzește, riscul de avalanșă este destul de crescut. De aceea, meteorologii care anunță prognoza meteo Paște 2023 îi sfătuiesc pe români să se informeze din timp despre starea pârtiilor sau a zonelor montane pe care doresc să se avânte în timpul liber, în așa fel încât să nu își pună viața în pericol.

Este bine dacă mai dorim să mergem la schi, să ne informăm atât de calitatea zăpezii cât și de pericolul unei avalanșe. Iarăși, se poate menține un pericol de formare a inundațiilor pentru că în perioada următoare tot mai dese vor fi precipitațiile inclusiv în zona montană înaltă în formă lichidă și atunci procesul de topire a zăpezii va fi unu accelerat”, a mai transmis meteorologul.

Vezi și: Se întorc ninsorile în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic, ninsori și ploi în toată țara

Meteo Paște 2023, descris de Florinela Georgescu, director ANM
Meteo Paște 2023, descris de Florinela Georgescu, director ANM

Cum va fi vremea de Paște? Ei bine, potrivit prognozei meteo Paște 2023, primele indicații ar arăta un regim al temperaturilor apropiat de normă și de asemenea un regim al precipitațiilor mai degrabă deficitar.

„Adică să fie vreme plăcută din punct de vedere termic, normală pentru a doua jumătate a lunii aprilie, precipitații care ar putea să lipsească. Repet, primăvara este un anotimp pretențios și atunci este foarte greu de spus că în toată perioada de sărbătoare precipitațiile vor lipsi cu desăvârșire. Dar nu există deocamdată semnalul unui episod cu ploii foarte puternice, vom vorbi însă mai în detaliu pe măsură ce ne vom apropia de acea perioadă”, a completat meteorologul.

Întrebată dacă vor fi mai multe zone afectate de schimbările bruște de vreme, Florinela Georgescu a explicat că în zonele de deal și de munte se vor resimți cele mai mari schimbări.

Întotdeauna primăvara ne așteptăm ca precipitațiile să vină din parte Mării Mediterane, li atunci primele zone afecte ar fi zonele deluroase și afectate ar fi zonele din Carpați., din Apuseni etc.  Nu este exclus ca astfel de episoade să afecteze și centrul  țării și parte de vest, nu e rău să plouă, pentru că știm că ploaia strânsă primăvara este una destul de bună, care ajută la anul agricol”, a încheiat meteorologul.

Citește și: METEO Martie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Unde va continua să ningă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult