- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Wizz Air și-a suspendat zborurile către Republica Moldova. Ce motive întemeiate a avut compania

14 Mar, 15:16 • Constantin Cristina
Wizz Air și-a suspendat cursele către și dinspre Chișinău, însă va pune la dispoziție alte zboruri, iar clienții vor fi despăgubiți.
Wizz Air și-a suspendat zborurile către Republica Moldova. Ce motive întemeiate a avut compania

Compania Wizz Air și-a suspendat zborurile către și dinspre Chișinău, invocând „riscul de securitate ridicat, dar nu iminent” din spaţiul aerian al Republicii Moldova, a anunțat stiripesurse.ro.

Citește și: Ryanair suspendă mai multe zboruri din București, Sibiu și Suceava! Care sunt destinațiile unde românii care aveau bilete nu vor mai putea ajunge

Firma a precizat că în schimb, va adăuga o nouă cursă Iaşi-Berlin şi va creşte frecvenţa zborurilor de la Iaşi către Barcelona, Milano, Roma, Londra sau Dortmund pentru a sprijini pasagerii din Chişinău, însă rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă, care să le înlocuiască, relatează un corespondent RRA.

„Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului. Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Compania va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, a arătat Wizz Air.

Wizz Air și-a suspendat zborurile
Wizz Air și-a suspendat zborurile

Motivul Wizz Air de a suspenda zborurile

Compania a anunțat că siguranța pasagerilor rămâne pe primul loc pentru ei, așa că recurg la suspendarea curselor, pentru că situația din Moldova este una destul de precară.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie. După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău”, a transmis compania.

Alte articole: Blue Air amână pentru a doua oară reluarea zborurilor. Când vor putea românii să mai zboare cu această companie