- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Blue Air amână pentru a doua oară reluarea zborurilor. Când vor putea românii să mai zboare cu această companie

30 Sep, 18:46 • Bumbeneci Diana
Operatorul aerian low-cost Blue Air are o nouă veste proastă pentru români. Compania nu va relua zborurile la data promisă.
Blue Air amână pentru a doua oară reluarea zborurilor. Când vor putea românii să mai zboare cu această companie

Blue Air a anunțat oficial că nu va relua zborurile din 10 octombrie. Cu toate acestea însă, operatorul aerian anunță că se află în discuții cu potențialii investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital.

Blue Air, o nouă dezamăgire pentru români

„Multiplele dificultăţi financiare şi operaţionale, generate de pandemia COVID-19 s-au făcut simţite într-o manieră severă la nivelul tuturor companiilor aeriene, însă cu şi mai mare intensitate de către companiile aeriene regionale private care se luptă pentru supravieţuire. În pofida acestor greutăţi şi a altor elemente adverse, Blue Air – o mândră companie privată românească, face tot posibilul pentru a îşi relua operaţiunile de zbor.

În acest scop, Blue Air se află în prezent în discuţii cu potenţialii investitori, creditori şi Guvernul României pentru a-şi restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operaţiunile aeriene. Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va transmite un anunţ imediat după finalizarea discuţiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, se arată într-un comunicat al companiei transmis vineri pentru Agerpres.

În acest sens, Blue Air amână, pentru a doua oară momentul estimat pentru reluarea zborurilor. Conform unui comunicat al operatorului aerian de la jumătatea acestei luni, în urma suspendării activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor este de aproximativ 230.000, reprezentând circa 77.000 rezervări bilete de călătorie. Cu toții vor fi despăgubiți.

Citește și: Compania Națională Aeroporturi București anunță o nouă lovitură pentru românii care călătoresc cu avionul

Blue Air amână pentru a doua oară reluarea zborurilor. Când vor putea românii să mai zboare cu această companie
Blue Air amână pentru a doua oară reluarea zborurilor. Când vor putea românii să mai zboare cu această companie

De partea cealaltă, AirConnect, compania aeriană regională cu care Blue Air a încheiat, la începutul lunii septembrie, un parteneriat strategic de tip codeshare pentru a oferi opțiuni de călătorie extinse pasagerilor, a transmis un nou mesaj. AirConnect le-a transmis românilor că va amâna începerea operării zborurilor regulate până la data de 26 martie 2023, din cauza întârzierii livrării celui de-al doilea avion.

„Cei care au cumpărat bilete de avion pentru perioada 15 octombrie 2022 – 25 martie 2023 vor fi informaţi prin email şi telefonic de această modificare şi vor putea opta pentru modificarea gratuită a biletelor pentru altă dată de zbor sau pentru rambursarea contravalorii biletelor de avion, rambursare ce se va face în contul bancar din care s-a făcut plata. În plus, vor primi un bilet de avion gratuit pentru un zbor operat de AirConnect (bilet ce va putea fi rezervat până pe 15 ianuarie 2023).

În scurt timp vom publica pe website programul complet de zbor pentru vara 2023, cu noi destinaţii estivale către Grecia, Turcia şi Croaţia. Pentru destinaţiile interne deja anunţate, am ţinut cont de sugestiile primite şi vom creşte numărul de frecvenţe pentru a deservi nevoile de călătorie ale pasagerilor business”, precizează AirConnect pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Blue Air a anunțat, pentru prima dată, pe 6 septembrie, că va suspenda toate cursele programate până în data de 12 septembrie. Decizia luată de Blue Air era bazată pe poprirea tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului.

Cu toate acestea însă, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat o zi mai târziu, respectiv pe 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

Mai poți citi: Investiții majore, la un aeroport din România. Grindeanu: „Am semnat două contracte, în valoare de 433 milioane lei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult