- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zăpadă ca-n filme pe Transalpina. Când se va da drumul la circulație pe cea mai înaltă șosea din România

03 May, 08:40 • Constantin Cristina
Ca niciodată, Transalpina la această oră este plină de zăpadă de peste cinci metri, iar din păcate pentru turiști va mai rămâne o perioadă închisă, până nu va mai exista niciun pericol.
Zăpadă ca-n filme pe Transalpina. Când se va da drumul la circulație pe cea mai înaltă șosea din România

Pe Transalpina este zăpadă ca-n filme în luna mai. Nămeții au depășit cinci metri, așa că au fost chemați drumarii pentru a începe deszăpezirea și speră să fie deschisă cât mai curând, a informat observatornews.ro.

Citește și: Un nou drum montan a fost reabilitat după mai bine de 40 de ani. Poate face concurență Transalpina ori Transrarău

Zăpadă ca-n filme pe Transalpina

Se așteaptă ca Transalpina să se deschisă de minivacanța de Rusalii, sperând ca până atunci zăpada să dispară și să nu mai prezinte niciun risc.

Utilajele de deszăpezire își fac treaba pe drumul dintre Rânca și Obârșia Lotrului, fiind cea mai frumoasă zonă din Transalpina.

„Patru utilaje pentru deszăpezire acţionează pe Transalpina. Drumarii nu au o misiune prea uşoară. Aici, la ieşirea din staţiunea Rânca, zăpada măsoară un metru şi jumătate”, a spus reporterul sursei citate.

Transalpina
Transalpina

„Se verifică zonele de versant, unde există riscul ca zăpada să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol participanţii la operaţiunile de deszăpezire.”, a precizat Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

Potrivit legii, șoseaua este închisă până pe 30 iunie, însă în acest an se speră la o dată mai devreme față de alți ani. Peter a venit din Germania special să viziteze Transalpina, însă a rămas profund dezamăgit când a aflat că nu poate fotografia frumusețea șoselei deoarece este închisă.

„Va veni aici, îi place în România şi ne vom muta în România. Este dezamăgit că nu putem continua drumul mai ales fiind pentru prima dată, dar cu speranţa că revenim şi atunci o să vedem frumuseţea Transalpinei.”, Peter, turist (n.r. traduce soţia lui).

Operaţiunile de deszăpezire se întind de obicei pe două trei săptămâni. Dar o dată deschisă şoseaua care şerpuieşte până la 2.145 de metri este cea mai mare atracţie din munţii Gorjului.

Alte articole: Iarna închide drumurile din România. CNAIR anunță pe ce sectoare de drum nu vor mai circula românii, începând de joi