- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zeci de permise reținute. Polițiștii au efectuat mai multe controale pentru alcool și droguri!

26 Dec, 15:13 • Oprea Alina
Polițiștii nu au zi liberă de Crăciun, așadar aceștia au reținut mai multe permise în această zi de sărbătoare. Multe controale au fost realizate din pricina drogurilor și alcoolului!
Zeci de permise reținute. Polițiștii au efectuat mai multe controale pentru alcool și droguri!

Dacă în ziua de Ajun polițiștii nu au fost reținuți de la nimic pentru a lua permisele auto ale șoferilor, nici de Crăciun nu a stat situația altfel. Au fost reținute peste 70 de permise auto de către polițiști, pentru consum de alcool sau droguri.

În ultimele 24 de ore, 243 de permise de conducere au fost reținute de polițiști, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

Ai putea fi interesat și de: Șoferii care au permis categoria B vor putea conduce și motociclete! Iată care care sunt condițiile eligibile!

Zeci de permise reținute

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 3.200 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate 3.275 de fapte contravenționale și 243 de permise de conducere au fost reținute.

permis de conducere
permis de conducere

La data de 25 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 397 de acțiuni și au intervenit la 3.213 evenimente, dintre care 2.851 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 22 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 3.275 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.407.256 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 102 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 243 de permise de conducere, dintre care 67 pentru viteză, 67 pentru alcool și 6 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 157 de certificate de înmatriculare”.

„Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.500 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 434 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.769 de autovehicule și legitimate 8.987 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.332 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 113 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 37 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 21 de conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 127 de permise de conducere, dintre care 38 pentru alcool și 25 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 84 de certificate de înmatriculare.”, se arată în comunicatul poliției, conform bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: Poți rămâne fără permis în urma acestui tratament! Iată ce recomandă medicii!