- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Poți rămâne fără permis în urma acestui tratament! Iată ce recomandă medicii!

05 Dec, 10:37 • Oprea Alina
Dacă nu vrei să rămâi fără permis, trebuie să ai grijă la acest tratament din perioada rece! Este recomandat ca orice problemă de sănătate din această perioadă să fie raportată medicului!
Poți rămâne fără permis în urma acestui tratament! Iată ce recomandă medicii!

Un tratament ce este foarte utilizat în sezonul rece poate deveni o provocare pentru șoferi, astfel că aceștia pot ieși pozitivi la testul pentru substanțe interzise. Medii au dat avertismentul!

Ai putea fi interesat și de: Tratament de 3.000 de euro pentru pacienții cu probleme severe de depresie. Eduard Moțoescu: „Medicamentul a ajuns, avem primii pacienţi care au fost trataţi.”

Tratamentul care poate lăsa șoferii fără permis

Sănătatea poate fi pusă foarte ușor în pericol în perioada iernatică, problemele cauzate de vremea rece putând să se extindă și pe alte planuri și pot lăsa șoferii fără permisul de conducere, potrivit celo comunicate de Antena3.

Este vorba despre picăturile de nas, care sunt utilizate de majoritatea oamenilor în tratamentul răcelii și tusei specifice sezonului rece. Potrivit celor comunicate de medici, 99% din picăturile de nas de pe piață dau dependență și ar trebui folosite doar la indicația medicului.

”Picăturile de pus în nas pe care le cer și li se oferă – vreau ceva să îmi desfunde nasul – 99% sunt substanțe care dau dependență.

Tratamentul care te poate lăsa fără permis
Tratamentul care te poate lăsa fără permis

Eu nu recomand mai mult de 5-7 zile, și în prospect scrie asta. De obicei sunt recomandate cele extrem de agresive, care au un efect wow, dar sunt medicamente care dau aceste dependențe extrem de agresive și pe structura nazală, și pe creier.

Se tratează cu abstinență, adică îi spui pacientului să nu-și mai pună, este foarte important mediul în care trăiește, efectul placebo este important. În loc de picăturile de nas, de care sunteți dependent, puteți pune ser fiziologic (…)

Când vorbim decongestionante nazale, cele conțin fenil-efedrină dau pozitiv la testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute”, a declarat Dr. Cristian Paparău, medic primar ORL, potrivit ziarulunirea.ro

Șoferii trebuie să aibă grijă la ce tratamente folosesc în perioada rece și este necesar să consulte medicul înainte. Astfel odată ce medicul oferă un sfat garantat și sigur, aceștia pot conduce liniștiți, fără riscul de rămâne fără permis de la niște banale picături.

Ai putea fi interesat și de: Decizie istorică a justiţiei din România. O pacientă cu cancer a obţinut decontarea integrală a tratamentului de către stat