- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zeci de săteni din Satu Mare, blocati în propriile curți de un zid ridicat de firma care asfaltează drumul! Autoritățile locale: „E normal ca la fiecare șantier să apară disfuncționalități”

27 Oct, 23:47 • Gabriela Andreescu
Presa locală din Satu Mare semnalează o situație cel puțin hilară creată de muncitorii care refac drumul din localitatea Hodod din județul Satu Mare. Muncitorii firmei ARL Cluj, care a refuzat să comenteze situația, au ridicat un zid de sprijin al viitorului drum care blochează accesul oamenilor în propriile gospodării.
Zeci de săteni din Satu Mare, blocati în propriile curți de un zid ridicat de firma care asfaltează drumul! Autoritățile locale:  „E normal ca la fiecare șantier să apară disfuncționalități”

Câțiva localnici din comuna Hodod din județul Satu Mare s-au trezit blocați în propriile curți de un zid ridicat de firma de construcții ce asfaltează drumul, relatează publicația locală presasm.ro.

Contactat de jurnaliști, Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat că a fost sesizat despre aceste probleme și a cerut proiectantului identificarea de urgență a unor soluții.

Prefectul a explicat că lucrarea în sine a fost contractată cu trei ani în urmă și e finanțată din fonduri europene.

Reprezentantul administrației locale a mai declarat pentru sursa citată că i-a cerut proiectantului identificarea urgentă a unor soluții:

”Este o lucrare contractată acum trei ani de zile, se finanțează din fonduri europene. E normal ca la fiecare șantier să apară disfuncționalități. Proiectantul are ca și sarcină rezolvarea tuturor acceselor. Indiferent că vorbim despre gospodării sau accesul pe terenurile oamenilor,”

Câțiva localnici din comuna Hodod din județul Satu Mare s-au trezit blocați în propriile curți de un zid ridicat de firma de construcții ce asfaltează drumul
Câțiva localnici din comuna Hodod din județul Satu Mare s-au trezit blocați în propriile curți de un zid ridicat de firma de construcții ce asfaltează drumul

Prefectul județului a explicat că dirigintele de șantier este cel care va trebui să găsească o metodă de rezolvare a acestei probleme, și a dat asigurări că situația va fi remediată în cel mai scurt timp:

„În timpul construcției se mai reglează. De asta este dirigintele de șantier, ca să mai adapteze proiectul la situația din teren. Eu am primit în această dimineață o sesizare din partea Primăriei, cu câteva fotografii, unde se vede că cota zidului de sprijin obstrucționează momentan accesul la unele gospodării. Vrem să remediem situația în timpul cel mai scurt”, a declarat Pataki Csaba.

Însă, până când autoritățile locale vor găsi soluții pentru această situație, localnicii vor trebui sa învețe alpinism sau să găsească rute ocolitoare pentru a avea acces în propriile gospodării.

Citește și: Polițiștii din Bacău fac febră musculară la degete de la scris la tastatură și sunt afectați de „poziție șezândă prelungită”. Vor bonus pentru condiții grele de muncă

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult