- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Orange: Achizitia Zapp de catre Cosmote va crea o pozitie dominanta pentru grupul Romtelecom-Cosmote

01 Jul, 15:59 • mihaela.tudorancea
Reprezentantii Orange, liderul pietei de telefonie mobila din Romania, sunt de parere ca achizitia Zapp de catre grupul Cosmote, anuntata in cursul zilei de ieri, va crea o pozitie dominanta pe zona de telefonie mobila pentru grupul Romtelecom-Cosmote, la fel cum se intampla si in cazul telefoniei fixe.
Orange: Achizitia Zapp de catre Cosmote va crea o pozitie dominanta pentru grupul Romtelecom-Cosmote

„Observam ca aceasta miscare de consolidare a facut ca Grupul Romtelecom-Cosmote sa concentreze un numar semnificativ de resurse de spectru dintre care amintim ambele licente CDMA in Romania si licenta 3G. Acumularea acestui numar mare de licente va face ca Grupul Romtelecom-Cosmote sa detina pe langa pozitia dominanta pe care o are pe piata de acces fix, bucla locala, si o pozitie similara pe piata de acces mobil. Asteptam ca Autoritatea de Reglementare si Consiliul Concurentei sa rezolve cat mai curand atat situatia licentelor CDMA cat si a buclei locale”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Dorin Odiatiu (foto), Marketing Director, Orange Romania.

Oficialii Vodafone nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect. Reprezentantii RCS&RDS nu au facut inca publica o pozitie oficiala.

Saudi Oger, proprietarul Telemobil, operatorul brandului Zapp Romania, a anuntat ieri semnarea unui acord de vanzare-cumparare a 100% din Telemobil catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Group, pentru o suma totala de 207 de mil. euro.

Cosmote si Zapp asteapta acum aprobarea Consiliului Concurentei. Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) au declarat ca ei nu au nicio autoritate pentru a aproba sau nu aceasta tranzactie, fiind necesara doar trimiterea unei notificari catre ei dupa ce aceasta s-a finalizat.