- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Yahoo reia discutiile privind o potentiala fuziune cu AOL

24 Sep, 11:34 • Redactia DailyBusiness
Noua conducere a Yahoo a dat unda verde redeschiderii discutiilor cu divizia de Internet a Time Warner, AOL, in privinta unei potentiale fuziuni, dupa ce in vara Yahoo a incetat negocierile cu Time Warner, a scris presa internationala citand surse familiare cu situatia.
Yahoo reia discutiile privind o potentiala fuziune cu AOL

Reluarea discutiilor dintre Yahoo si AOL a fost decisa in prima intalnire a board-ului dupa numirea investitorului miliardar Carl Icahn in conducerea Yahoo. Icahn si doi aliati ai sai, Frank Biondi, seful Viacom, si fostul sef al Nextel, Frank Chapple, au primit functii de conducere in board-ul Yahoo ca parte a unei intelegeri pentru a evita o rebeliune a actionarilor companiei, in urma refuzului companiei Yahoo de a fi preluata de Microsoft.

Conform unor surse familiare cu situatia, board-ul Yahoo a acceptat sa reia discutiile cu AOL prin negocieri active.

Jeff Bewkes, directorul executiv al Time Warner, a declarat saptamana trecuta ca spera sa ajunga la o decizie „destul de repede” in ceea ce priveste soarta diviziei de Internet a companiei. AOL produce in prezent pierderi pentru Time Warner. Microsoft este la randul sau interesata de o posibila achizitie a diviziei de Internet a Time Warner, desi nu se cunoaste cat de avansate sunt negocierile intre cele doua companii.

In ciuda interesului aratat pentru AOL, Icahn a sugerat saptamana trecuta ca viitorul Yahoo inca depinde de o potentiala afacere cu Microsoft. Acesta a declarat ca Yahoo trebuie sa incheie o tranzactie cu Microsoft sau „Google va strivi Yahoo”. Cu toate acestea, Yahoo nu se afla in prezent in discutii cu Microsoft.