Știri politică

Atac la adresa lui Nicușor Dan. Ciolacu îl acuză de dezastru. „Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie”

17 Jan, 11:34 • Polojan Tudor
Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că dezastrul din capitală s-a format din cauza Partidului Național Liberal, susținătorul direct al lui Nicușor Dan în cursa pentru fotoliul de primar general. Acesta crede că PNL ar trebui să-și asume vina.
Atac la adresa lui Nicușor Dan. Ciolacu îl acuză de dezastru. „Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie”

Atât primarul general al capitalei, Nicușor Dan, cât și primarul sectorului 1, Clotilde Armand, au fost aspru criticați de către Marcel Ciolacu în legătură cu mizeria și dezastrul din București, scrie Digi24.ro

„Domnul Nicuşor Dan a fost votat. Nicuşor Dan este candidatul Partidului Naţional Liberal şi al USR. Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie. Să îşi asume Partidul Naţional Liberal dezastrul din Bucureşti. Doamna Clotilde, chiar dacă este din partea USR, este candidat şi primar susţinut de către Partidul Naţional Liberal şi de către USR”, a declarat președintele PSD pentru Romania TV.

Totodată, Ciolacu a mai spus că PNL și USR ar trebui să își asume și faptul că au greșit atunci când i-au susținut pe cei doi primari.

„Nu e nicio ruşine să spui: am greşit când i-am susţinut. Sau poate îi susţin în continuare, e posibil şi acest lucru. (…) Tot ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi tot ce vedem la televizor se datorează PNL şi USR, care îl susţin pe Nicuşor Dan. Ăsta este adevărul. Nu cred că se poate supăra cineva din PNL că spun aceste lucruri, pentru că ăsta este adevărul, nu am venit să vă mint”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Formula de calcul pentru pensii nu este încă finalizată. Ministrul Muncii spune că recalcularea pensiilor se amână

Gunoaiele din capitala lui Nicușor Dan/ sursa: gps.ro
Gunoaiele din capitala lui Nicușor Dan/ sursa: gps.ro

Cetățeanul este cel care pierde, Nicușor Dan nu va mai câștiga

În urma lipsei de interes și a implicării, singurul care suferă este cetățeanul plătitor de taxe și impozite. Bucureștiul este plin de gunoaie, locuri de joacă mizerabile, parcuri neîntreținute și bălării de 2 metri.

Unii primari de sector au cerut parcurile în administrare, ALPAB dovedindu-și neputința, însă Nicușor Dan a răspuns negativ acestor cereri. Interesele economice, incompetența și nepăsarea au făcut din capitala României un oraș infect.

Clădirile istorice se surpă, tencuiala cade iar bordurile înfloresc. Între timp, primarul general măsoară conductele de apă caldă și vine cu declarații despre cum „vom cumpăra” sau „vom face”.

Conform ultimelor sondaje, Nicușor Dan ar avea tot mai puține șanse să mai încălzească scaunul de primar pentru încă patru ani. Partidul Social Democrat crește, însă, în sondaje.

Sectorul 1 este atracția șobolanilor. Gunoaiele de pe străzi sunt  printre factorii care fac ca rozătoarele să se simt exact ca la ele acasa. Între timp, Clotilde Armand se joacă de-a pompierii.

În urmă cu doi ani, sectorul 1 al capitalei a trecut prin două „crize ale gunoaielor”. Primăria a adunat atât de multe datorii către Romprest încât compania a refuzat să mai ridice gunoaiele cetățenilor.

Te-ar putea interesa: Amenzi până la 3000 de lei pentru șoferi. Cine încalcă aceste reguli va fi bun de plată